Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Cazinoul din Constanţa a fost preluat în administrare de MDRT

După ce Guvernul României a aprobat la sfârşitul lunii august 2011 preluarea de către Ministerul Turismului a Cazinoului din Constanţa, în vederea reabilitării, astăzi, 5 octombrie, secretarul de stat în cadrul MDRT, Răzvan Murgeanu şi directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, şi viceprimarul municipiului Constanţa au semnat documentele de preluare a Cazinoului de către MDRT, în vederea consolidării şi restaurării clădirii.

caz2

Pe întreaga durată a realizării investiţiilor de consolidare, clădirea se transmite de către MDRT în folosinţă gratuită, Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Sumele necesare reabilitării vor fi alocate direct prin bugetul MDRT, iar după reabilitare, cazinoul va fi redat administraţiei constănţene pentru a fi gestionat de comunitate pentru comunitate şi redat circuitului turistic. Clădirea va putea găzdui evenimente de divertisment de interes pentru locuitorii Constanţei, conferinţe, simpozioane sau renuniuni naţionale şi internaţionale având potenţial de a deveni un obiectiv cultural major.
insidePotrivit unui comunicat de presă emis de MDRT, până în prezent au fost contractate expertiza termică, expertiza energetică precum şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, documente care vor finalizate intr-o lună de zile. După finalizarea acestora se vor cunoaşte starea tehnică a clădirii, rezultatele expertizelor tehnice şi de audit energetic, lucrările necesare şi costurile acestora. Ulterior se vor aproba indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiţie, urmând ca până la sfârşitul anului să fie demarate procedurile de achiziţie publică. Durata estimată a lucrărilor de execuţie este de 24 luni.


Editoriale