Reprezentanţi ai celor mai importanţi tour-operatori germani, companii germane de transport aerian şi hotelieri români s-au reunit pentru prima dată în România, în perioada 12-13 septembrie 2011, pentru a găsi soluţii comune în scopul...
Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc lansarea lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România…
Consiliul Național al Întreprinderior Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită decidenţilor politici să…
Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat vineri, 4…
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii…
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul programului…
Momentele importante, precum criza generată de pandemia COVID-19, reprezintă și o oportunitate reală pentru a…
Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat o formă de sprijin special destinată industriei ospitalității, menită…
Valul doi al pandemiei de coronavirus a dat și ultima lovitură industriei ospitalității: restaurantele au…
Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis că restaurantele vor putea funcționa la…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Grupul hotelier Accor anunță deschiderea primului său hotel din Republica Moldova. Grupul a semnat un…
Accor anunță deschiderea Mercure Timișoara, primul său hotel din orașul de pe Bega. Aproape de…
Într-o perioadă în care majoritatea unităților hoteliere au decis să micșoreze echipele, Bacolux Hotels România…
Deși a zguduit din temelii industria ospitalității, pandemia COVID-19 nu a stopat planurile de expansiune…
Grupul Accor anunță deschiderea primului său hotel în Galați, care operează sub brandul ibis Styles…
Perspectiva pe termen lung pentru sectorul hotelier românesc rămâne pozitivă, fiind susținută de creșterea sănătoasă…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie…
Să operezi un restaurant în această perioadă este o adevărată provocare, pe care trebuie să…
Se spune că visul oricărui bucătar este de a-și deschide propriul restaurant, unde să aibă…
Industria restaurantelor trece prin schimbări profunde. Pandemia COVID-19 și distanțarea socială cu care a venit…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
Platforma online de livrare mâncare Takeaway.com a lansat un serviciu de catering și livrare mâncare…
Cum va arăta industria HoReCa post-pandemie? Ce schimbări și tendințe se prefigurează în acest sector?…
Cum va arăta industria HoReCa post-pandemie? Ce schimbări și tendințe se prefigurează în acest sector?…
Pandemia COVID-19 a generat o creștere galopantă a cererii pentru produse de curățare și igienizare…
foodpanda, cea mai mare platformă de food delivery din România, și-a extins anul acesta operațiunile…
Reprezentanţi ai celor mai importanţi tour-operatori germani, companii germane de transport aerian şi hotelieri români s-au reunit pentru prima dată în România, în perioada 12-13 septembrie 2011, pentru a găsi soluţii comune în scopul...
Cele mai performante afaceri din turismul de litoral şi Delta Dunării, în 2011, au fost premiate de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, în cadrul Bursei Litoral-Delta Dunării care s-a desfăşurat în perioada 8-9 septembrie, în Eforie Nord.
Numărul turiştilor care s-au cazat în unităţile hoteliere din judeţul Braşov a crescut cu 38.9% în luna iulie a acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 65.000 de persoane, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică.
În urma informaţiilor apărute astăzi în presă cum că Heineken România construieşte un hotel pe locul fostei fabrici de bere Griviţa din Bucureşti, am contactat reprezentanţii Heineken, care ne-au declarat următoarele: “Heineken România infirmă...
Prima bază de practică în gastronomie finanţată de Uniunea Europeană din ţara noastră, se inaugurează astăzi, 19 septembrie la Constanţa, unde sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean...
Ursus Breweries a lansat astăzi la Buzău o sesiune de traininguri adresate barmanilor pe tema comportamentului responsabil în ceeea ce priveşte consumul de alcool în baruri şi cluburi. În perioada septembrie-...
Fondatorul Barmania, Mihai Panfil, ne-a acordat un interviu în care ne povesteşte despre rolul barmanilor în succesul unei afaceri de profil, statutul barmanului în România, lupta cu managerii de cluburi şi baruri de a-şi motiva angajaţii...
Guvernul României a aprobat în şedinţa din 28 septembrie 2011, trecerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Bucătăria Creative Experience, a cărei lansare a fost anunţată încă din luna august, şi-a deschis ieri porţile într-o veche casă din centrul Bucureştiului şi îşi propune să aducă ceva nou pe lângă tradiţionalele restaurante unde aştepţi să fii servit.
Asociaţia de Cafea de Specialitate Scae România - care organizează pentru a doua oară campionatele regionale de barista în întreaga ţară - a anunţat astăzi câştigătorii primei regionale de barista desfăşurată în perioada 23-25 septembrie...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…