Din cauza legislaţiei împotriva fumatului şi a aplicativităţii acesteia şi în România, dar şi pentru că operatorii din restauraţie îşi doresc prelungirea activităţii teraselor localurilor lor, distribuitorii de echipamente de...
Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc lansarea lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România…
Consiliul Național al Întreprinderior Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită decidenţilor politici să…
Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat vineri, 4…
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii…
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță lansarea etapei de înscriere în cadrul programului…
Momentele importante, precum criza generată de pandemia COVID-19, reprezintă și o oportunitate reală pentru a…
Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat o formă de sprijin special destinată industriei ospitalității, menită…
Valul doi al pandemiei de coronavirus a dat și ultima lovitură industriei ospitalității: restaurantele au…
Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis că restaurantele vor putea funcționa la…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Grupul hotelier Accor anunță deschiderea primului său hotel din Republica Moldova. Grupul a semnat un…
Accor anunță deschiderea Mercure Timișoara, primul său hotel din orașul de pe Bega. Aproape de…
Într-o perioadă în care majoritatea unităților hoteliere au decis să micșoreze echipele, Bacolux Hotels România…
Deși a zguduit din temelii industria ospitalității, pandemia COVID-19 nu a stopat planurile de expansiune…
Grupul Accor anunță deschiderea primului său hotel în Galați, care operează sub brandul ibis Styles…
Perspectiva pe termen lung pentru sectorul hotelier românesc rămâne pozitivă, fiind susținută de creșterea sănătoasă…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie…
Să operezi un restaurant în această perioadă este o adevărată provocare, pe care trebuie să…
Se spune că visul oricărui bucătar este de a-și deschide propriul restaurant, unde să aibă…
Industria restaurantelor trece prin schimbări profunde. Pandemia COVID-19 și distanțarea socială cu care a venit…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
Platforma online de livrare mâncare Takeaway.com a lansat un serviciu de catering și livrare mâncare…
Cum va arăta industria HoReCa post-pandemie? Ce schimbări și tendințe se prefigurează în acest sector?…
Cum va arăta industria HoReCa post-pandemie? Ce schimbări și tendințe se prefigurează în acest sector?…
Pandemia COVID-19 a generat o creștere galopantă a cererii pentru produse de curățare și igienizare…
foodpanda, cea mai mare platformă de food delivery din România, și-a extins anul acesta operațiunile…
Din cauza legislaţiei împotriva fumatului şi a aplicativităţii acesteia şi în România, dar şi pentru că operatorii din restauraţie îşi doresc prelungirea activităţii teraselor localurilor lor, distribuitorii de echipamente de...
Consiliul Judeţean din Brăila intenţionează să readucă la viaţă două unităţi odinioară reper pentru industria ospitalităţii din oraş: Complex Hotel Tineret şi celebrul restaurant Privighetoarea. CJ Brăila a anunţat recent că va concesiona...
După 4 oraşe importante din România a venit rândul Bucureştiului să găzduiască Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – ediţia 2011. În perioada 21-23 octombrie 2011, bucătarii profesionişti sunt invitaţi la Plaza România...
Prestigioasa revistă Conde Nast Traveller a publicat mult-aşteptata listă a celor mai bune hoteluri, SPA-uri, destinatii turistice, companii aeriene şi touroperatori din 2011, desemnaţi în urma votului acordat de cititorii revistei.
Proprietarii de pensiuni turistice dar şi cei care intenţionează să îşi amenajeze o pensiune sunt invitaţi pe 2 noiembrie la conferinţa “Pensiunea turistică – soluţii de amenajare, reamenajare şi finanţare”, organizată de Medien Conferences...
Cei mai importanţi reprezentanţi din industria ospitalităţii se reunesc pe 15 noiembrie la Bucureşti, la conferinţa „Hospitality Trends Bucharest 2011”, unul dintre cele mai importante evenimente organizate în România pentru industria ospitalităţii. HTB reuneşte operatori de hoteluri...
Numărul angajaţilor din hoteluri şi restaurante a crescut în România, în primele 7 luni ale acestui an, cu 12.000, acest domeniu fiind pe locul 3 în topul angajatorilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică a României. Joburile sezoniere au...
În ciuda faptului că industria hotelurilor, restaurantelor şi cateringului reprezintă o sursă tot mai importantă de locuri de muncă în multe din statele membre UE, condiţiile de lucru sunt dificile, cu program prelungit şi...
Cartea „Brandul Ospitalităţii” semnată de Cristian Cărămidă se va lansa oficial joi, 3 noiembrie în cadrul Târgului de Turism al României, şi reprezintă prima carte românească din domeniul brandingului ce abordează tematica industriei ospitalităţii.
Ce oportunităţi de finanţare există pentru pensiunile turistice din România? Care sunt trendurile în materie de amenajări şi reamenajări de pensiuni şi ce ar trebui să facă dar mai ales să nu facă proprietarii de pensiuni turistice...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…