150 de manageri, antreprenori şi angajaţi din industria ospitalităţii din România sunt invitaţi în perioada 8-9 decembrie 2011, la Timişoara, la al treilea seminar gratuit pe tema Securitate şi Sănătate în muncă, organizat în cadrul...
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru…
În vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de afaceri în contextul în care…
Hospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală…
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 224/2020, întreprinderile din domeniul turismului, structurile de cazare, de…
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES atrage atenția…
Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc lansarea lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
65% dintre hotelieri spun că, fără sprijin guvernamental, hotelurile lor nu vor putea supraviețui după…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Grupul hotelier Accor anunță deschiderea primului său hotel din Republica Moldova. Grupul a semnat un…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
150 de manageri, antreprenori şi angajaţi din industria ospitalităţii din România sunt invitaţi în perioada 8-9 decembrie 2011, la Timişoara, la al treilea seminar gratuit pe tema Securitate şi Sănătate în muncă, organizat în cadrul...
Salariile angajaţilor din industria ospitalităţii şi de travel din Asia, au crescut semnificativ în 2011, potrivit studiului “Travel and Hospitality Industry Salary Survey – Asia 2011”, realizat de compania de resurse umane TMS Asia. 75% din repondenţi...
În primele zece luni ale acestui an, atât sosirile cât şi înnoptările în unităţile de cazare din România au înregistrat creşteri de 15,9%, respectiv 12,2%, anunţă Institutul Naţional de Statistică. Astfel, sosirile înregistrate au însumat peste 6 milioane...
Clienţii au multe lucruri să le spună restauratorilor, dacă aceştia îşi fac timp să le asculte. Dacă cei responsabili cu client service-ul nu ascultă, atunci clienţii se vor duce online şi îşi vor împărtăşi acolo toate...
Din dorinţa de a evalua calitatea serviciilor oferite în restaurantele şi hotelurile proprii, tot mai mulţi proprietari din România apelează la serviciile de Mystery Shopping. Compania VBS - Business Solutions a prezentat vineri, 9 decembrie...
Braşovul găzduieşte la începutul anului 2012 două expoziţii de echipamente şi dotări pentru industria ospitalităţii: HoResCa de Braşov (în perioada 21 - 24 februarie) şi HorExpo Braşov (23 - 26 februarie). Dedicat profesioniştilor din sectorul hotelier...
În seara zilei de 14 decembrie, în cadrul celei de a treia ediţii a competiţiei „Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011 – Regândim Tradiţia”, Eugen Grosu, bucătar şef la restaurantul Casa Doina a obţinut premiul I şi trofeul...
Care sunt factorii care vor influenţa semnficativ industria ospitalităţii în 2012? Pentru a ajuta managerii şi operatorii de hoteluri să înţeleagă încotro se îndreaptă industria dar şi să îşi adapteze afacerile la cererile pieţei, expertul american...
Cel mai mare grup hotelier din lume după numărul de camere, InterContinental Hotel Group (IHG) a anunţat că va lansa în primele 6 luni din 2012 un nou brand hotelier, care va opera exclusiv în China, din dorinţa de a veni în întâmpinarea numărului...
2012 aduce veşti bune pentru hotelierii şi companiile aeriene care vor să atragă mai mulţi turişti de business. Potrivit unui sondaj realizat de compania americană Deloitte pe 1000 de turişti de business, 85% dintre aceştia intenţionează să...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…