YPC Café este un proiect de antreprenoriat social ce susține ONG-urile și proiectele sociale cu impact pozitiv în societate. YPC Café este o cafenea care va deveni un loc de întâlnire a persoanelor pasionate și preocupate...
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru…
În vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de afaceri în contextul în care…
Hospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală…
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 224/2020, întreprinderile din domeniul turismului, structurile de cazare, de…
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES atrage atenția…
Miercuri, 16 decembrie 2020, a avut loc lansarea lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
65% dintre hotelieri spun că, fără sprijin guvernamental, hotelurile lor nu vor putea supraviețui după…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Grupul hotelier Accor anunță deschiderea primului său hotel din Republica Moldova. Grupul a semnat un…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Organizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
YPC Café este un proiect de antreprenoriat social ce susține ONG-urile și proiectele sociale cu impact pozitiv în societate. YPC Café este o cafenea care va deveni un loc de întâlnire a persoanelor pasionate și preocupate...
Numărul restaurantelor, barurilor şi hotelurilor care au intrat în insolvenţă în semestrul 4 din 2011 în Marea Britanie a crescut cu 32% faţă de acelaşi semestru din 2010, ajungând la 375 (faţă de 289 înregistrate în semestrul 4 din 2010), potrivit...
Pe 11 ianuarie 2012 au fost desemnate cele mai bune companii din turism la nivel mondial în cadrul Ceremoniei Finale a World Travel Awards 2011 care s-a desfăşurat în Qatar (Doha). Cel mai bun hotel din lume a fost desemnat hotelul...
Regia Autonomă “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) a demarat procedurile de vânzare pentru 130 de imobile, printre care şi vile, hoteluri şi complexe turistice situate în diferite staţiuni din ţară. Pe lista unităţilor...
Începând cu luna martie 2012 se vor derula cursuri gratuite de formare profesională continuă pentru: bucătari, ospătari, cameristă hotel, tehnician în turism, hotel şi alimentaţie, precum şi pentru agenţi/ghizi de turism, în cadrul proiectului...
Monitorizarea numărului de turişti cazaţi în structurile de primire turistică din România, prin introducerea Sistemului electronic de evidenţă a turiştilor (proiect iniţiat de Ministerul Turismului) stârneşte dezbateri aprinse între hotelieri şi...
Igiena şi curăţenia sunt foarte importante pentru orice afacere din domeniul alimentaţiei publice şi din domeniul hotelier. Singura expoziţie din România dedicată curăţeniei profesionale, industriale şi domestice, Cleaning Show se va...
Federaţia Bucătarilor din România a început înscrierile pentru cursurile gratuite de calificare Cofetar-Patiser prin proiectul “Cursurile de calificare primul pas spre succes” POSDRU/108/2.3/G/807705. Cursurile se adresează persoanelor...
Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, care implementează în prezent cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune din România, “Întreprinzători în turism - Pensiuni în România”, anunţă începerea conferinţelor de iniţiere...
Numărul de rezervări a camerelor de hotel a crescut cu 18% în 2011 pe Expedia, cea mai mare agenţie de turism online din lume, sectorul hotelier fiind motorul creşterii înregistrate de Expedia.Inc, în anul 2011. Companiile aeriene nu au dus-o aşa de...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…