Înnoptările în unităţile de cazare din România au scăzut cu 7,7% în luna februarie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Luna februarie nu a fost deloc prolifică pentru turismul românesc.
IMM-urile care își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa pot primi finanțare nerambursabilă de până la…
Hospitality Culture Institute anunță încheierea etapei de înscrieri pentru cea de-a doua ediție a acceleratorului…
Șapte organizații regionale își unesc forțele și lansează Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) pentru…
Peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie de sprijin urgent pentru a putea…
Cum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din…
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru…
Hotelul ibis Timișoara City Center s-a deschis pentru public la începutul lunii martie, în urma…
VISIONAPARTMENTS a semnat azi acordul de cumpărare a fostului Hotel Ramada Majestic București. Proprietatea situată…
ANA Hotels a demarat o investiție de 25 de milioane de euro în renovarea capitală…
Anul 2020 a fost pentru mulți dintre noi destul de provocator, iar domeniul HoReCa a…
Grupul hotelier Accor a semnat un acord de franciză cu N&C Turism S.R.L. pentru un…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, își extinde portofoliul de business în domeniul HoReCa prin Oliveto…
Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza…
Bucătăriile din marile orașe au funcționat în ciuda pandemiei, iar sectorul delivery a menținut industria…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Am observat că la o anumită etapă de prezentare a vinului, unii oaspeți se pierd…
La începutul lunii martie, Lagardère Travel Retail a deschis o nouă cafenea So!Coffee în Aeroportul…
Asociația Adi Hădean anunță extinderea proiectului Solidar Social și deschiderea unei cantine umanitare în Constanța…
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) inițiază, începând cu 17 decembrie 2020, seria de…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
Echipa G4media lansează Economedia, o nouă publicație online de business axată pe antreprenoriat, politici publice…
Romanian Business Leaders (RBL) semnalează că măsurile de sprijin pentru antreprenori nu au reușit să…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
Înnoptările în unităţile de cazare din România au scăzut cu 7,7% în luna februarie 2012, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Luna februarie nu a fost deloc prolifică pentru turismul românesc.
Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine care s-a desfăşurat weekendul trecut în Bucureşti a adus o serie de noutăţi în materie de vinuri pentru segmentul horeca, „De la an la an observându-se un interes din ce în ce mai mare pentru...
Hotelul Marriott din Bucureşti găzduieşte în perioada 24-26 aprilie a cincea ediţie a Hotel Tourism&Leisure Investment Conference (HTLIC), cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere si de turism din România. Zilele de...
Până pe 12 aprilie puteţi vota cele mai performante afaceri din industria ospitalităţii româneşti (hoteluri, spa-uri, pensiuni, restaurante, baruri ş.a.), care vor fi premiate la Gala Premiilor de Excelenţă (24 aprilie, hotel Marriott), din cadrul...
La începutul lunii aprilie Chairry a inaugurat primul showroom al brandului, în care va fi prezentat mobilier dedicat industriei ospitalităţii, din incinta parcului industrial Faur, clădirea C1, Bd.Basarabiei nr.256, sector 3, Bucureşti.
Wall Street Journal a publicat o analiză din care reiese faptul că review-urile de pe diferite site-uri de travel nu sunt postate de clienţi, ci de reprezentanţii unui hotel sau de concureţii acestuia. Site-ul TripAdvisor domină detaşat zona review-urilor...
Peste 30 de vorbitori internaţionali vor participa la cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere şi turismului din România, şi vor prezenta ultimele tendinţe şi probleme ale industriei. Hotel Tourism&Leisure Investment Conference...
Preşedintele şi CEO-ul grupului hotelier Accor a semnat un parteneriat pe 5 ani cu Ministerul Educaţiei din Franţa, care îşi propune să crească şansele de angajare a tinerilor în industria hotelieră, să sporescă atractivitatea profesiilor din...
Atra Doftana, unul din cele mai avangardiste design hoteluri din România, şi proiectul culinar Société Gourmet dau statul unui proiect culinar nou, care se înscrie în strategia de diversificare şi îmbunătăţire a serviciilor Atra Doftana.
Hotelul de 5 stele Radisson Blu a fost desemnat “Hotelul anului” în România, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă din Turism, care s-a desfăşurat pe 24 aprilie, în Bucureşti. 28 de companii şi profesionişti din industria ospitalităţii...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…