Din luna iulie a acestui an, Bucureştiul va deţine cel mai mare parc de distractii din Europa de Sud-Est. Prima etapă a hiperparcului Divertiland, La Plajă Aqua Park, va fi inaugurată în această vară şi va aduce multe atracţii...
Cum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din…
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru…
În vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de afaceri în contextul în care…
Hospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală…
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 224/2020, întreprinderile din domeniul turismului, structurile de cazare, de…
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES atrage atenția…
Grupul hotelier Accor a semnat un acord de franciză cu N&C Turism S.R.L. pentru un…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
65% dintre hotelieri spun că, fără sprijin guvernamental, hotelurile lor nu vor putea supraviețui după…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Bucătăriile din marile orașe au funcționat în ciuda pandemiei, iar sectorul delivery a menținut industria…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Reprezentanții lanțului de cafenele 5 to go anunță planuri de dezvoltare ambițioase pe termen mediu…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
Din luna iulie a acestui an, Bucureştiul va deţine cel mai mare parc de distractii din Europa de Sud-Est. Prima etapă a hiperparcului Divertiland, La Plajă Aqua Park, va fi inaugurată în această vară şi va aduce multe atracţii...
Federaţia Somelierilor din România organizează în data de 13 aprilie 2011, la sediul centrului AROMA un simpozion prilejuit de vizita somelierilor japonezi în România. Printre oaspeţi se numără nume mari ale somelăriei...
Majoritatea împătimiţilor de cafea spun că aroma acesteia este esenţa tuturor simţurilor. Dar „nu există numărătoare pentru simţuri”, zice un vechi proverb. Oricum, percepţia asupra cafelei diferă de la un individ la...
Modelul Opel Movano care a făcut obiectul concursului “Câştigă Noul Opel Movano pentru firma ta”, organizat de Opel România, în urma tragerii la sorţi, a fost câştigat de firma SC Her Florena SRL, Brăila.
Vineri, 15 aprilie, şi sâmbătă, 16 aprilie, în cadrul acţiunii Opel 24h începând cu ora 9 dimineaţa şi până la ora 21, distribuitorii Opel sunt pregătiţi să întâmpine la showroom clienţii interesaţi de oferta unică din 2011.
Strategia UE pentru regiunea Dunării adoptată de Comisia Europeană la sfârşitul anului trecut, a fost aprobată de miniştrii celor 27 state membre ale Uniunii Europene. Pregătirile pentru punerea în aplicare a strategiei...
Pe 15 aprilie 2011, s-a lansat pe piaţa românească cea mai bună companie de servicii de concierge de lux din Paris, Radosa. Lansarea Radosa în România reprezintă un eveniment important pentru piaţa locală...
Cine sunt cei mai căutaţi bucătari pe reţeaua de socializare online Twitter? Recent a fost publicat clasamentul celor mai apreciaţi bucătari, dacă luăm în considerare numărul acestora de „urmăritori” (followers) de pe Twitter...
Instalarea obiectelor sanitare suplimentare (o chiuvetă, un duş etc.) în edificii sau imobile deja existente era o problemă majoră, până când SFA a dezvoltat sistemele sale de tocare-pompare, sanipompele.
Piaţa muncii din industria ospitalităţii este din ce în ce mai dinamică în România. Recent, a fost lansat un proiect ambiţios, care îşi propune să faciliteze integrarea pe piaţa muncii aferentă sectorului turistic a 800 de şomeri...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…