Camelia Potec şi-a deschis hotel plutitor de 370.000 euro în Brăila

Camelia Potec şi-a deschis hotel plutitor de 370.000 euro în Brăila
person Horeca
access_time_filled

Campioana olimpică la înot Camelia Potec și-a deschis în orașul natal, Brăila, propriul hotel plutitor, care a fost construit din fonduri europene de peste 370.000 mii euro. Catalogat la 3 stele, hotelul are 10 camere duble, un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri și zonă de agrement. Pe baza unui proiect finanțat din fonduri europene, „Amenajare ponton pentru servicii turistice”, Camelia Potec a reușit să dea viață unei foste nave-dormitor. Inaugurarea hotelului plutitor, care poartă numele sportivei, a avut loc la mijlocul lunii iunie 2011.
cmPentru că amenajarea unei astfel de nave reprezintă o sursă de imaginație, construcția acestui hotel a durat circa 2 ani de zile, fiind supravegheată îndeaproape de tatăl înotătoarei, Grigore Potec. „Eu am fost cel cu ideile în acest proiect. Este extraordinar de greu să lucrezi pe spații mici. Cred că l-am făcut și l-am stricat de zece ori, până a ieșit așa cum am vrut, tocmai pentru a oferi bun gust și calitate”, a precizat Grigore Potec.
Hotelul plutitor Camelia a fost introdus în circuitul turistic și constituie prima amenajare turistică care va organiza croaziere în Insula Mică a Brăilei, considerată a doua Deltă a Dunării. Hotelul este construit în mare parte din geamuri, pentru ca turiștii să aibe o vizibilitate cât mai mare în momentul în care se află în mijlocul naturii, iar o parte din camere oferă senzația turiștilor că plutesc pe apele Dunării.
Dotat cu un restaurant care are o capacitate de 60 de locuri, unde se pot organiza evenimente festive, petreceri private și mese de afaceri, hotelul are 10 camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer condiționat, telefon și fax prin satelit și hproom-service. Căile de acces către hotelul plutiror vor fi Giurgeni și Brăila, iar turiștii vor avea posibilitatea să își aleagă din 15 circuite turistice: două trasee principale și 13 secundare, specifice insulei.
Tatăl campioanei a dezvăluit presei că multipla medaliată europeană și mondială la natație este pasionată de turism, având în proiect să susțină un master în domeniu, după ce a absolvit cu notă maximă cursurile unei facultăți cu acest profil. „Camelia este absolventă a unei facultăți de turism și urmează să susțină masterul în turism. Mai are și alte proiecte turistice în țară, dar fiind legată de Dunăre era de așteptat să se implice și într-un proiect turistic aici, în orașul său natal”, a spus Grigore Potec.
Realizat în cadrul Programului Agricol pentru Dezvoltare Rurală, proiectul s-a numit „Amenajare ponton pentru servicii turistice” și a avut o valoare de 373.494 euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302