restauranteleramaninchiseRestaurantele din România rămân închise și după data de 1 iulie. Autoritățile au decis să amâne noua etapă de relaxare, programată inițial pentru 1 iulie, când restaurantele se așteptau să poată deschidă, într-un final, și spațiile interioare, pe lângă terasă, după aproape 4 luni de neoperare. Decizia autorităților a venit ca urmare a numărului ridicat de noi cazuri...

Citeste mai mult ...

facilitatifiscalehorecaOdată cu relansarea economiei și relaxarea treptată a măsurilor impuse în contextul pandemiei la nivel național, contribuabilii din industria hotelieră și a serviciilor alimentare (HoReCa), puternic afectați de situația creată, au primit permisiunea de a își redeschide activitatea, însă cu respectarea anumitor restricții (deocamdată, doar spațiile aflate în aer liber).

Citeste mai mult ...

impozithorecaGuvernul a adoptat în cadrul şedinței de ieri două măsuri pentru domeniul HoReCa, și anume scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile și scutirea unei tranşe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care deţin în administrare şi proprietăţi de plajă. Astfel, plata impozitului specific se va face până la 25 octombrie...

Citeste mai mult ...

vilniusiscallingcampaignProfesioniștii din industria ospitalității din capitala Lituaniei au zburat deasupra orașului într-un balon cu aer cald promovând mesajul “Vilnius is calling” (Vilnius te cheamă). Ei au ales această modalitate originală de a răspândi vestea că orașul se deschide în sfârșit după luni de carantină, Vilnius fiind una din puținele capitale din Europa care oferă turiștilor posibilitatea...

Citeste mai mult ...

innoptarituristiceaprilieSosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 98,1% în luna aprilie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, informează Institutul Național de Statistică. Și înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna aprilie a acestui an au înregistrat o scădere de 97,4% față de aceeași lună a anului trecut.

Citeste mai mult ...

terasemasuriprotectieÎncepând cu data de 1 iunie a.c., sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică (terase) și totodată sunt permise activitățile de operare a plajelor turistice.

Citeste mai mult ...

recomandaridiverseyFirma de specialitate în prevenție și dezinfecție Diversey România a realizat în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) un ghid dedicat operatorilor HoReCa care cuprinde o serie de recomandări de prevenție sanitară, care au ca scop redeschiderea unităților HoReCa în deplină siguranță.

Citeste mai mult ...

guestboutiqueSe vorbește mult în această perioadă despre impactul pandemiei asupra hotelurilor și restaurantelor, dar relativ puțin despre impactul acestei crize asupra furnizorilor din Horeca. Cum supraviețuiesc furnizorii în această perioadă, ce strategii au conceput pentru a se adapta noii realități și cum își reinventează business-urile ne-am propus să aflăm chiar de la ei.

Citeste mai mult ...