campaniesolidarsocialDupă mai bine de o lună de la începutul campaniei Solidar Social, echipa condusă de Chef Adi Hădean a preparat 33.308 de porții de mâncare caldă, ceea ce înseamnă că în jur de 1200 de porții au fost livrate zilnic către personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colentin...

Citeste mai mult ...

comunicarecrizaSuntem abia la începutul unei perioade similare unei curse lungi și obositoare, dar pe care ne dorim cât mai mulți dintre noi să o terminăm în picioare. Fiecare zi e o nouă etapă în care trebuie să-ți aduni forțele și să nu renunți. Lunile trecute mă gândeam ce teme utile și relevante pentru  industria Horeca aș putea să abordez, iar astăzi ne punem cu toții întrebarea...

Citeste mai mult ...

rasnovCum va arăta turismul românesc post-pandemie? Ce tendințe noi vor apărea pe piață? Ce se întâmplă cu investițiile noi din domeniu? Doi consultanți în turism apreciați pe plan local, Traian Bădulescu și Mircea Drăghic discută despre aceste lucruri, în cadrul unui interviu atipic. Traian Bădulescu întreabă, Mircea Drăghici răspunde. 

Citeste mai mult ...

efectecoronavirushorecaNoul Coronavirus, COVID-19, ne-a dat viața peste cap. Partea interesantă este că lucrurile nu se vor opri aici. Ne așteaptă o perioadă lungă până când lucrurile vor reintra într-un oarecare normal, iar inclusiv acel normal nu va semăna prea mult cu ceea ce eram noi obișnuiți. Știm deja că singura certitudine este schimbarea. Pentru unii dintre noi, această perioadă este...

Citeste mai mult ...

personalhorecalitoralGrupul educațional elvețian winsedswiss, cu filiale în România, Elveția și Serbia, al cărui obiectiv principal îl reprezintă oferirea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții, prin derularea de cursuri de scurtă și lungă durată, în domeniul ospitalității și al serviciilor conexe, lansează traininguri online dedicate managerilor și angajaților din această industrie, puternic afectată de pandemia de coronavirus...

Citeste mai mult ...

comunicareacuangajatiiAtunci când am scris ultimul articol, ma gândeam deja la ce o să scriu în articolul următor. Mă gândeam că vine sezonul estival și încercam să anticipez provocările anului 2020. Ei bine, nicio clipă nu m-am gândit că în mai puțin de o lună de la acel moment, vom ajunge la momentul la care viețile noastre ni se vor schimba radical. S-au închis business-uri peste noapte, restaurante, hoteluri, săli de evenimente.

Citeste mai mult ...

certificateurgentaemitereMinistrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a emis Ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență (CSU). Certificatele de Situație de Urgență au ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale...

Citeste mai mult ...

masurihoteluricoronavirusFederația Industriei Hoteliere din România (FIHR) subliniază într-o Scrisoare Deschisă adresată Guvernului României că planul de măsuri pentru sprijinirea economiei de departe de așteptările industriei ospitalității, deoarece nu aduce predictibilitate și claritate și, în schimb, aduce birocrație suplimentară și discriminare între IMM și firmele mari, între operatorii sezonieri și cei activi tot anul.

Citeste mai mult ...