importfortamuncahorecaEpidemia de coronavirus a făcut ca numărul angajaților din străinătate sosiți în România în prima jumătate a lunii martie să fie de trei ori mai mic decât în primele 15 zile din februarie, în special pentru că hotelurile și restaurantele au sistat angajările și au amânat cu 2-3 luni contractele semnate pentru aducerea de angajați asiatici, potrivit International Work Finder (IWF), una dintre cele mai mari...

Citeste mai mult ...

sprijinstathorecacoronavirusOrganizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România - HORA își exprimă public îngrijorarea cu privire la efectele care se resimt deja în industria ospitalității, ca urmare a crizei turismului la nivel mondial, create de răspândirea virusului COVID-19. “România se confruntă cu o situație de criză fără precedent, care ne obligă să luăm o poziție fermă...

Citeste mai mult ...

suspendareactivitatehorecaMinisterul Afacerilor Interne a anunțat aseară că începând cu 17 martie a.c. se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă în schimb organizarea...

Citeste mai mult ...

Hotelurile, transporturile și agențiile de turism raportează scăderi masive ale rezervărilor și anulări ale evenimentelor. Odată cu acestea, industria de food-service resimte un impact major. Astfel, în ultimile două săptămâni a fost înregistrată o scădere de peste 20% a consumului în restaurante în raport cu aceeași perioadă a anului trecut...

Citeste mai mult ...

masuricoronavirusturismOrganizațiile patronale din turism cer Guvernului să adopte măsuri imediate pentru a reduce impactul negativ al epidemiei de Coronavirus asupra industriei ospitalității, puternic afectată de această criză. Concret, reprezentanții industriei ospitalității solicită scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (martie, aprilie, mai), cu posibilitatea extinderii la 6 luni...

Citeste mai mult ...

csrinindustriahorecaVine un moment în istoria unei companii în care profitabilitatea nu mai este singurul factor motivant. Identificarea locului în piață, dezvoltarea unei echipe eficiente și fidelizarea consumatorilor fac parte din lista ce trebuie bifată de fiecare antreprenor sau manager. Când toți acești pași sunt parcurși firesc și rezultatele încep să apară vine și constientizarea...

Citeste mai mult ...

Horeca Business AcceleratorHospitality Culture Institute începe înscrierile pentru prima cohortă a programului HoReCa Business Accelerator, un proiect dedicat antreprenorilor care inovează în industria HoReCa realizat în parteneriat cu Banca Transilvania, Coca Cola, Țuca Zbârcea & Asociații, Ensight și Commons.

Citeste mai mult ...

angajatifericitiDiscuții despre cum să ne motivăm angajații am mai purtat de-a lungul timpului, la toate nivelurile. Este un subiect cu care ne place să ne lăudăm, dar, pe de altă parte, este și foarte greu de gestionat. Așadar, ce facem în 2020 cu motivarea angajaților? Cum o gestionăm? În primul rând, o luăm în serios și nu o mai tratăm ca pe ceva suplimentar...

Citeste mai mult ...