romhotel2020În perioada 20 - 23 februarie, în Centrul Expozițional ROMEXPO (Pavilionul B1), are loc întâlnirea specialiștilor din industria ospitalității - ROMHOTEL. Expoziția prezintă noutățile în ceea ce privește designul interior și accesoriile care trebuie să fie prezente într-o locație HoReCa.
 “Industria HORECA este într-o continuă schimbare și este influențată în fiecare an...

Citeste mai mult ...

obligatiimediuhorecaGestionarea tuturor tipurilor de ambalaje este, încet-încet, îmbunătățită în România și transformată în gestionare durabilă a materialelor, pentru a proteja, a conserva și a îmbunătăți calitatea mediului, pentru a proteja sănătatea umană și pentru a crea noi oportunități economice pentru stimularea competitivității pe termen lung. Acesta este și scopul pentru care...

Citeste mai mult ...

romhotel2020În perioada 20 - 23 februarie, ROMEXPO organizează Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante - ROMHOTEL 2020. Manifestarea se desfășoară în Pavilionul B1 al Centrului Expozițional, concomitent cu ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc în Pavilionul B2.

Citeste mai mult ...

recrutaremanagerihorecaDe-a lungul anilor, am vorbit deseori despre recrutarea personalului în domeniul ospitalității, deoarece acesta a fost întotdeauna un subiect de interes în industrie, atât pentru angajați, cât și pentru proprietarii de business-uri din domeniu. Însă de foarte puține ori am abordat o temă care privește recrutarea managerilor. Pe ei cine îi recrutează?

Citeste mai mult ...

consultant horecaPentru ca o poveste de business să se transforme într-un succes de piață trebuie să se întâlnească mult prea mulți factori pentru a putea spune că meritul reușitei aparține unei singure persoane. Ce trebuie punctat din prima clipă este că antreprenorul are o calitate de necontestat: curajul. Uneori e puțină nebunie, alteori e un context care face ca lucrurile să meargă...

Citeste mai mult ...

tendintedesignhoreca2020Dacă în trecut să iei o cină în oraș era considerat ceva special sau să pleci în city break-uri de 4-5 ori pe an nu-și permitea oricine, astăzi aceste aspecte fac parte din viața normală a majorității locuitorilor din marile orașe. Oamenii percep turismul sau ieșirile în oraș ca pe un drept pe care și-l permit, nu ca pe un lux, și le consideră o parte importantă a vieții lor.

Citeste mai mult ...

consultantahorecaDeși în ultimii ani am asistat la o infuzie de noi proiecte/investiții HoReCa pe piață, nu găsim chiar la tot pasul proiecte trainice. Cauzele sunt multiple și diferă de la proiect la proiect, dar un lucru este cert: nevoia și cererea pentru consultanță de specialitate într-o industrie atât de dinamică și dificilă cum este HoReCa este din ce în ce mai mare.

Citeste mai mult ...

reglementarifrancizaOrice investitor în domeniul ospitalității, pentru a-şi administra afacerea, poate opta între propria administrare a brandului sau afilierea la un nume cunoscut în piață, prin cumpărarea unei francize. Acest din urmă pas asigură accesul la o gamă extinsă de produse, facilităţi şi capacităţi organizatorice deja testate de alţii cu succes, plus know-how-ul unor profesionişti.

Citeste mai mult ...