redesenareatraseului„Nu cei mai puternici sau cei mai inteligenți supravieţuiesc, ci aceia care se adaptează cel mai ușor”. Citatul lui Charles Darwin sintetizează atât de bine esența naturii și acum și pe cea a business-urilor din industria ospitalității. Viteza de reacție, onestitatea și capacitatea de a întelege complexitatea contextului pe care îl traversăm sunt elementele care...

Citeste mai mult ...

fondurihorecapandemieDupă procedura greoaie a implementării programului IMM Invest, se pare că vor fi alocate, în sfârșit, o serie de fonduri nerambursabile pentru micii întreprinzători din România. Ordonanța de urgență nr. 130/2020, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 705 din 6 august 2020 va face posibilă acordarea, prin Programul Operațional Competitivitate...

Citeste mai mult ...

finantarehorecaenergieelectricaGuvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp...

Citeste mai mult ...

finantaresectorulhorecaCriza pandemiei de coronavirus a produs economiei prejudicii care cu greu puteau fi anticipate, afectând industria HoReCa la un nivel fără precedent; politicile naționale de protecție a populației pentru diminuarea efectelor acestei pandemii, precum: starea de urgență, restricțiile de ieșit din casă, distanțarea socială, restricțiile de călătorie au avut ca rezultat...

Citeste mai mult ...

regulirestauranteinteriorÎncepând cu data de 1 septembrie sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, în interiorul clădirilor, precum și în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor. În acest sens, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri...

Citeste mai mult ...

vizualcoperta1Disperare, revoltă, neputință, nesiguranță. Sunt sentimente pe care le încearcă de aproape șase luni mii de antreprenori și angajați din sectorul HoReCa, a căror viitor a ajuns să atârne de un fir de ață. În absența unui orizont clar de timp oferit de autorități pentru redeschiderea restaurantelor la interior,  dar și a unui cadru legislativ...

Citeste mai mult ...

protesthorecaOrganizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) organizează miercuri, 19 august, între orele 17.00-18.00, un protest pașnic, prin suspendarea activității. Toți  cei  care  lucrează  în  sau  pentru  industria HORECA  pot  participa  la  protest, pentru a trage împreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de angajați din sector.

Citeste mai mult ...

etichetasafesiteBureau Veritas și Federația Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) anunță lansarea unui standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră și a restaurantelor să arate confomitatea cu cele mai bune practici pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus. Certificarea pentru acest standard precum și etichetarea ca „Safe Site”...

Citeste mai mult ...