A început Campionatul Naţional de Barista

A început Campionatul Naţional de Barista

Astăzi este prima zi de desfăşurare a finalei campionatelor regionale de barista. În această zi vor avea loc semifinalele etapelor Latte Art şi Irish Coffee şi finala Latte Art. Câştigătorii acestor etape vor merge la competiţia intrenaţională World of Coffee de la Maastricht în perioada 22-24 iunie, eveniment anual organizat de Speciality Coffee Association of Europe (SCAE).

scae09-Erin-LatteComp05

Sesiunile de antrenamente pentru WBC se vor desfăşura pe tot parcursul zilei, iar mâine vor avealoc semifinalele. Finalele WBC şi cea de Irish Coffee, vor avea loc în data de 1 aprilie.

Sherif Abdala, preşedintele Scae România, a declarat cu ocazia conferinţei de presă care a deschis evenimentul că România va trimite la competiţiile internaţionale de cafea de specialitate câştigătorii celor trei etape ale campionatului naţional, şi că la anul doreşte ca ţara noastră să aibă şi un reprezentant pentru etapa Cafea la ibric, ce reprezintă a patra competiţie a campionatelor de barista internaţionale, dar care în acest an nu a fost organizată şi la noi.

barista_competition

Metro Cash&Carry este principalul susţinător al Campionatului Naţional de Barista şi partenerul oficial al asociaţiei pentru concursul mondial WBC care se va desfăşura în acest an la Bogota. Sponsorii oficiali pentru competiţia de la Maastricht sunt Philips Romania şi Muller Dairy Romania.