Precizări de la Asociaţia Litoral referitoare la tarifele de pe Litoral

În urma apariţiei în mass-media a unor informaţii conform cărora începând cu 1 iulie 2011 tarifele pe Litoralul românesc se majorează cu 30%, Asociaţia Litoral - Delta Dunării a emis un comunicat de presă prin care face următoarele precizări:
cheiehotel„Nu este corect să fie prezentat în presă faptul că tarifele pe Litoral cresc începând cu 1 iulie cu 30% pentru vacanţele deja contractate! În realitate, eventualele majorări se aplică numai la recepţiile hoteliere, pentru turiştii care nu au cumpărat deja o vacanţă, şi care nu au apelat la agenţiile de turism. Deci vorbim, în acest caz, de numai 5% din circulaţia turistică către Litoral, întrucât 95% din turişti au achiziţionat deja vacanţa la tarifele din programele speciale, prin agenţiile de turism”.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei - Litoral, Corina Martin, în acest sezon s-a înregistrat până în prezent o scădere cu circa 20% a numărului de turişti români pentru destinaţiile româneşti, ca atare, spune preşedintele Asociaţiei Litoral: „Nu estimăm creşteri substanţiale ale tarifelor în perioada următoare”.
marealbastraReprezentanţii Asociaţiei-Litoral fac un apel la jurnalişti să renunţe la prezentarea exagerată şi nejustificată a diferenţelor de tarife în legătură cu perioadele de extrasezon sau sezon, „având în vedere că aceste fluctuaţii de tarife sunt absolut fireşti în orice destinaţie de vară în momentul în care se trece la perioada de vârf de sezon, şi ţin de mecanismul cererii şi ofertei”.
Corina Martin a mai amintit faptul că de 3 ani Asociaţia - Litoral lansează împreună cu agenţiile de turism ANAT şi cu hotelierii de pe litoral, programe speciale care să atragă cât mai mulţi turişti, de exemplu programul “Înscrieri timpurii” prin care turiştii pot beneficia de reduceri de până la 30% la tarifele de cazare, prin achiziţionarea unei vacanţe din timp, mai exact cu câteva luni înainte.
Un alt program care se derulează în perioada sezon este “Zile gratuite de vacanţe” (15 iunie-15 iulie şi 15 august-15 septembrie) şi include oferte speciale care vin în sprijinul turiştilor prin acordarea unui număr de zile gratuite de vacanţă, după modelul “plăteşti 5 nopţi şi stai 6 sau chiar 7”.