Târgurile dedicate industriei ospitalităţii din toamna 2011

Specialiştii din industria ospitalităţii din ţara noastră sunt aşteptaţi în această toamnă la diverse târguri dedicate industriei de profil, unde îşi pot promova afacerile şi ofertele pentru vizitatori. Aşa cum ne-a obişnuit, Bucureştiul găzduieşte cele mai multe evenimente de profil. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) dă startul târgurilor de turism din toamna acestui an cu Târgul Internaţional de Turism Winter Holiday, care se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2011, la Palatul Parlamentului.

even.1

Până în prezent 57 de expozanţi s-au înscris la târgul dedicat vacanţelor de iarnă, de la sfârşitul lunii septembrie, potrivit datelor de pe site-ul târgului, iar înscrierile continuă. „Din ce în ce mai mulţi români sunt interesaţi de vacanţele din sezonul de iarnă şi au nevoie de cea mai bună alegere, aşa încât ne propunem să oferim expozanţilor posibilitatea de a vinde cât mai multe vacanţe de iarnă, într-un cadru cât mai adecvat, atât pentru destinaţii interne, cât şi externe”, a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.
even2În perioada 3-6 noiembrie 2011 se desfăşoară Târgul de Turism al României (TTR), ajuns la impresionanta ediţie cu numărul 26. La ediţia de primăvară a TTR de anul acesta au participat peste 180 de firme din România şi din străinătate, cu un grad de internaţionalizare de aproape 50%, şi peste 20.000 de vizitatori.

Ediţia de toamna TTR 2011, care se va desfăşura tot la centrul expoziţional Romexpo din Capitală, se adresează agenţiilor de turism, tour operatorilor, autoritătilor şi asociaţiilor profesionale din turism, organizatorilor de congrese şi turism de afaceri, staţiunilor turistice şi complexelor balneare, hotelurilor, pensiunilor, agenţilor economici ce oferă servicii de alimentaţie publică în turism, servicii de transport, servicii financiare şi de asigurări, IT şi sisteme de rezervări, învăţământ şi formare profesionala in turism, cultură şi agrement, dar şi editurilor şi publicaţiilor de profil.

romhotel.jpgTot în perioada 3-6 noiembrie se desfăşoară şi ROMHOTEL – Expoziţie internaţională de arhitectură, echipamente, dotări şi mobilier pentru hoteluri şi restaurante. Ajuns la a 19-a ediţie, evenimentul se va desfăşura la Romexpo şi reprezintă un prilej pentru specialiştii din sectorul horeca de a se întâlni şi de a afla cele mai recente tendinţe în materie.

Romhotel aduce în prim plan oferte din următoarele domenii: echipamente specifice, dotări, mobilier şi accesorii pentru structuri de primire şi pentru unităţi de alimentaţie publică, catering, fast-food; produse, echipamente şi accesorii pentru întreţinerea curăţeniei şi igienei pentru hoteluri şi restaurante; vestimentaţie şi dotări specifice pentru personal; materiale pentru finisare şi decorare interioară, dar şi echipamente electronice.
gw1Tot în luna noiembrie se desfăşoară la Bucureşti Târgul Internaţional de Vinuri GoodWine, eveniment care va avea loc în perioada 18-20 noiembrie 2011, la World Trade Plaza, hotel Pullman Bucureşti. Târgul se adresează atât specialiştilor din domeniul horeca cât şi publicului pasionat de vin şi reuneşte producători, distribuitori şi importatori de vinuri premium din România, dar şi producători din străinătate. Contactul dintre producători, somelieri şi consumatori este un aspect deosebit de benefic şi important pentru educarea şi evoluţia pietei  de specific din România.

De la ediţia de toamnă GoodWine nu vor lipsi show-urile gastronomice susţinute de şcoli de bucătari şi maeştri bucătari renumiţi şi nici degustările şi lansările de vin, iar pentru împatimiţii vinului se află în pregătire un Master Class ce va fi susţinut de un Master of Wine.

bacauTârgurile de profil nu lipsesc nici din ţară. Clujul găzduieşte în perioada 11-13 noiembrie a cincea ediţie a Târgului de Turism Touristica, oragnizat de ANAT şi Libero Events. Printre expozanţii se vor număra agenţii de turism, hoteluri, regiuni turistice, publicaţii de profil şi oragnizaţii sau asociaţii turistice. Înscrierile pentru doritori se fac pe site-ul evenimentului.
Şi Bacăul găzduieşte în perioada 25 -27 noiembrie 2011, Târgul de Turism de la Băcău, care se va desfăşura la Central Plaza Bacău, unde 5000 de vizitatori se estimează că vor trece pragul târgului de turism.