Cele mai bune afaceri turistice de pe litoral în 2011

Cele mai performante afaceri din turismul de litoral şi Delta Dunării, în 2011, au fost premiate de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, în cadrul Bursei Litoral-Delta Dunării care s-a desfăşurat pe 8 şi 9 septembrie în staţiunea Eforie Nord.
Investiţia hotelieră a anului pe litoral a fost desemnată Phoenicia Hotels&Resorts din Năvodari, care a obţinut şi titlul de Cel mai bun hotel de 4 stele de pe litoral. Hotelul Palm Beach din staţiunea Mamaia a fost desemnat cel mai bun hotel de 5 stele de pe litoralul românesc.

phoenicia1

                                 (Complexul Phoenicia Holiday Resort din Năvodari)

Cel mai bun SPA de pe litoral în 2011 a fost desemnat Hotelul Cocor din Neptun, iar titlul de cel mai performant management hotelier pe litoral i-a revenit hotelului de 5 stele Iaki din staţiunea Mamaia.
La categoria 2 stele, hotelul Aurora din Mamaia a ieşit câştigător, iar la categoria 3 stele hotelul Vera din staţiunea Eforie Nord a obţinut locul 1. Cea mai bună pensiune de pe litoral este Afla din Mamaia.
Tot din staţiunea Mamaia a fost desemnat şi cel mai bun restaurant de pe litoral de anul acesta, şi anume restaurantul Chevalet.

cocor

                                                    (Cocor Spa Hotel)

Trebuie menţionaţi şi agenţia Paradis Tours din Constanţa, care a primit titlul de touroperatorului anului pe litoral, şi agenţia Mistral Tours din Constanţa – cel mai bun operator de excursii locale. De asemenea, cel mai bun catalog de incoming este Dertour.
În Delta Dunării hotelul anului 2011 a fost desemnat hotelul Cormoran din Uzlina, iar pensiunea anului - Morena din Murighiol.
Bursa Litoral - Delta Dunării este un eveniment organizat anual de Asociaţia Litoral-Delta Dunării şi este considerat a fi cel mai important eveniment de contractare a bazei hoteliere de pe litoral.