Creative Experience, bucătăria unde tu eşti bucătar

Bucătăria Creative Experience, a cărei lansare a fost anunţată încă din luna august, şi-a deschis ieri porţile într-o veche casă din centrul Bucureştiului şi îşi propune să aducă ceva nou pe lângă tradiţionalele restaurante unde stai şi aştepţi să fii servit. Practic clienţii localului se transformă în proprii bucătari sub îndrumarea unui bucătar profesionist care le împărtăşeşte secrete de gastronomie şi îi învaţă noi reţete.

ev2

Ideea a aparţinut unei familii bucureştene care a trăit mai mulţi ani în Olanda, unde astfel de locaţii erau des întâlnite: “Ideea a fost a familiei mele. Noi am locuit o vreme în Olanda şi acolo astfel de activităţi de genul Creative Kitchen sunt foarte obişnuite. Lumea se duce acolo nu doar să înveţe să gătească ci să se simtă bine în primul rând. fotooCred că era nevoie de o astfel de locaţie şi pe piaţa din Bucureşti, pentru că sunt mulţi oameni care vor să facă şi altceva decât să meargă într-un restaurant sau club. Satisfacţia e mai mare atunci când te implici în ceea ce faci. Practic am creat o locaţie unde lumea să se simtă ca acasă. Şi designul dacă observaţi e acela al unei case. Bucătarul nostru, Krishna Bohat, a fost ales tocmai în ideea de a face oamenii să se simtă confortabil, nu să se simtă prost dacă au tăiat greşit nu ştiu ce ingredient. Principalul lucru de care am ţinut cont atunci când am ales bucătarul a fost, pe lângă să gătească bine, să fie o persoană socialbilă şi să îşi dorească să împărtăşească cât mai multe din cunoştinţele sale. Ne-am dorit un bucătar care îşi doreşte să socializeze cu alţii”, ne-a povestit Oana Davidoglu, Managing Partner Creative Experience. 
Revenind la locaţia Creative Experience, pe lângă bucătăria propriu zisă mai există şi un living, un bar şi un dining bistro. Tot conceptul Creative Experience se bazează pe 4 tipuri de ateliere: Creative Kitchen, Creative Cocktail, Creative Nutrition şi Creative Network. Conceptul noului local ar putea fi sintetizat astfel: “socializare prin gătit”. 
buc1La atelierul Creative Kitchen “te vei simţi la fel de bine în bucătăria noastră ca şi în a ta de acasă, pentru că am amenajat-o ca o bucătărie de casă, nu de restaurant, dar mare şi încăpătoare pentru toţi”. Ţinând cont de valoarea tot mai mare acordată de oameni timpului, organizatorii au selectat pentru oaspeţi reţete de preparare apetisante, cu durată de pregătire redusă. Atelierul se desfăşoară fie la pauza de prânz, în intervalul orar 12.00-14.00, fie seara sau sâmbăta începând cu ora 18.30. Totul se desfăşoară pe bază de programare.
Principale beneficii spun reprezentanţii localului sunt acelea că produsele sunt mereu proaspete, reţetele propuse au durată de preparare redusă, clienţii ştiu exact ce conţine o mâncare, învaţă cum se prepară şi pleacă acasă cu un bagaj de cunoştinţe.
Atelierul „Creative Cocktail” îţi oferă ocazia să fii gazda la petreceri şi evenimente create special după dorinţele tale, „cu bucate pregătite de noi sau de tine sub îndrumarea noastră, avându-i pe invitaţii tăi ca spectatori impresionaţi sau ajutoare de nădejde”, potrivit organizatorilor. Şi pentru ca invitaţii să se simtă ca acasă au la dispoziţie un living, un bar, un dining bistro şi o bucătărie încăpătoare.
În cadrul atelierului Creative Nutrition oaspeţii pot învăţa, în fiecare sâmbătă de la ora 11.00 la ora 13.00, să pregătească un meniu cu valoare nutritivă adecvat. “Avem o parte teoretică, iar apoi gătim reţete sănătoase. De exemplu tema din luna octombrie este cum să folosim culorile ca să creăm o masă nutritivă. Vrem să atingem şi targetul de mămici”, ne-a mai declarat Oana Davidoglu. 
O dată ce vei încerca această experienţă creativă, vei dori cu siguranţă să revii, spun organizatorii. Aici intervine partea de Creative Network „Cu Creative Network socializarea continuă. Ne vedem pe Facebook si pe www.creative-experience.ro". Aici puteţi vedea şi tarifele care, credem noi, sunt destul de piperate.