Salarii tot mai mari în industria ospitalităţii din Asia

Salariile angajaţilor din industria ospitalităţii şi de travel din Asia, au crescut semnificativ în 2011, potrivit studiului “Travel and Hospitality Industry Salary Survey – Asia 2011”, realizat de compania de resurse umane TMS Asia. 75% din repondenţi au declarat că au primit o mărire de salariu în ultimele 12 luni; 48% din respondenţi au declarat că au primit o mărire între 1-5 %, iar 27% din respondeţi au primit o mărire de salariu de peste 6%. Studiul a fost realizat în rândul a 800 de angajaţi, de la diferite niveluri, din 13 ţări din regiunea Asia. Cei mai mulţi respondenţi (61%) sunt din Singapore şi China -15 %.

grafic
Cele mai mari salarii se găsesc în sectorul MICE: 86.612 dolari pe an şi în industria ospitalităţii - 66.106 dolari pe an, demonstrând că o carieră în industria hotelieră nu mai este aşa de prost plătită ca înainte. Cele mai mari salarii se găsesc în oraşele Hong Kong şi Singapore, 92.445 dolari, respectiv 80.479 dolari pe an. India în schimb oferă cele mai mici salarii din regiune 29.460 dolari pe an. Deşi India a înregistrat o creştere a economiei în ultimul an, acest lucru nu se reflectă şi în nivelul de salarizare al forţei de muncă. În China, în schimb, salariul mediu din industria ospitalităţii este 59.505 dolari pe an, iar în Thailanda 51.044 dolari.
Potrivit studiului, amploarea pe care a luat-o industria ospitalităţii în Asia, determină angajatorii din acestor sector să ducă o lupă acerbă pentru menţinerea pesonalului competitiv din companiile lor. 

graf2
În ceea ce priveşte progresul în carieră, 72% din respondenţi au declarat că acesta aspect este “extrem de important” sau „foarte important” pentru satisfacţia la locul de muncă. Doar 3% din respondenţi a declarat că pentru ei nu contează acest aspect. Angajatorii par destul de satisfăcuţi de perspectivele lor de evoluţie în carieră. 39% din respondenţi au indicat că perspectivele lor de evoluţie în carieră sunt excelente sau bune. Doar 22% consideră că perspectivele lor de evoluţie la locul de muncă actual sunt slabe sau zero.
Studiul de anul acesta arată o situaţie cu totul diferită faţă de studiul din 2009, când majortatea respondenţilor indicau scăderi ale salariilor.

Studiul complet privind nivelul de salarizare din industria ospitalităţii din Asia, îl puteţi găsi aici.