Eugen Grosu este Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011

În seara zilei de 14 decembrie, în cadrul celei de a treia ediţii a competiţiei „Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2011 – Regândim Tradiţia”, Eugen Grosu, bucătar şef la restaurantul Casa Doina a obţinut premiul I şi trofeul concursului gastronomic. Ajutat ca şi în semifinală de Andrei Asandei, Eugen Grosu a impresionat juriul atât prin meniul pregătit pentru seara finalei, cât şi prin buna asociere a vinurilor cu preparatele culinare.

BA2011-EugenGrosu

BA2011-Preparat_Eugen
Premiul doi a fost obţinut de Ashlie Thomas Dias, bucătar şef la Crowne Plaza, iar premiul trei l-a obţinut Petre Vartolomei, bucătar şef la SC Cautis.

BA2011-Dias

BA2011-Petre
Juriul a avut următoarea componenţă:
•    Henrik Sebok – Executive Chef Hotel Howard Johnson,
•    David Contant - Bucătarul de Aur 2009,
•    Marian Timofti – sommelier,
•    Cornelia Ghişoi - singura femeie din SE Europei căreia Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor (WACS) i-a acordat titlul de „Lady Chef".

BA2011-juriu

BILANCIA, sponsor oficial al evenimentului a oferit câştigătorilor următoarele premii:

•    1. Locul I (Bucătarul de Aur al Bucureştiului): un training de specializare la centrul de pregătire Angelo Po în Italia (3 zile/2 nopţi, cazare, transport , masă asigurate de Angelo Po) + un mixer KITCHENAID - Heavy Duty.
•    2. Locul II - un mixer KITCHENAID Classic + un set de oale MORINOX.
•    3. Locul III - un blender KITCHENAID Artisan
De asemenea, fiecare ajutor de bucătar, dintre cei clasaţi pe primele 3 locuri, a primit câte un sifon de frişcă ISI + un set de cartuşe, la fel şi bucătarii clasaţi pe locurile IV şi V.

BA2011-bucatarie
Competiţia din acest an a fost organizată de Compania de Investiţii în Turism (CIT) şi Federaţia Bucătarilor din România, în parteneriat cu Aroma Center, Bilancia şi Ramada Parc Hotel.