Expansiunea serviciilor de livrare remodelează activitatea restaurantelor

Expansiunea serviciilor de livrare remodelează activitatea restaurantelor
person Horeca
access_time_filled
  • Radu Tănase, cofondator Calif & Condimental: “Vrem să deschidem un concept nou de bucătărie, cloud kitchen, care va presupune un punct de lucru doar cu livrări”

Expansiunea serviciilor de livrare vor influența semnificativ activitatea restaurantelor în următorii ani, iar restaurantele intuiesc deja acest trend și încep să ia măsuri pentru a veni în întâmpinarea noilor obiceiuri de consum. Reprezentanții lanțului de restaurante Calif-Condimental, de exemplu, au anunțat recent că intenționează să deschidă în perioada imediat următoare un concept nou de bucătărie, cloud kitchen, care va presupune un punct de lucru doar cu livrări.

cloudkitchen

“Lucrăm la un proiect în care să putem să diferențiem clienții de unitate de livratori și sper ca lucrul acesta să aducă o rapiditate mai mare în tot ceea ce înseamnă serviciu de delivery (…) în momentul de față 19,9% din business-ul nostru înseamnă delivery, iar eu cred că în 4 ani de acum înainte delivery va înseamna peste 50% din tot ceea ce facem noi. în condițiile acestea, nu putem să nu ne întrebăm ce facem noi, cei care am investit foate mult în tot ceea ce înseamnă unități de vânzare – pentru că investești zeci, sute de mii de euro într-o unitate, iar clientul începe și adoptă stilul acesta, care e mai confortabil pentru el, de a comanda mâncare la serviciu sau acasă.

Și atunci începi să gândești în avans și deja avem planuri pentru viitor în așa fel încât să existe așa numitele cloud kitchen-uri sau hidden kitchen, în care efectiv să nu mai lucrezi cu clientul direct ci să lucrezi direct cu delivery. Acestea sunt planurile noastre, asta vrem să facem pe viitor, și așa nu mai ești nevoit nici să investești foarte mulți bani în decor. Proiectul este destul de avansat, deja am lucrat foarte mult in house la toată treaba asta, în așa fel încât să ne dăm seama de ce e nevoie. Costul unei astfel de bucătării diferă, dar nu diferă atât de mult față de o bucătărie normală, tradițională, diferența e că, în acest caz, investești doar în bucătărie, nu și într-un punct de servire. Cu siguranță vom merge în această direcție pentru că acesta este trendul”, a declarat Radu Tănase, cofondator Calif & Condimental, în cadrul unei conferințe organizate de Uber Eats în luna iunie, cu ocazia aniversării a unui an de când livrează mâncare în București.

Sursă foto: www.pulsenews.co.kr

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302