Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

Cum arată primele 8 luni din 2011 pentru turismul autohton

Institutul Naţional de Statistică a anunţat astăzi că în primele 8 luni ale acestui an numărul sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România a crescut cu 15,6%, respectiv 13,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
cardAstfel, în primele 8 luni s-au înregistrat 4,7 milioane sosiri în structurile turistice cu funcţiuni de cazare (faţă de 4,1 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut) şi 12.3 milioane de înnoptări în structurile turistice cu funcţiuni de cazare.
Din totalul sosirilor, aproape 80% aparţin românilor şi doar 21% turiştilor străini, iar din totalul înnoptărilor înregistrate în primele 8 luni ale acestui an, 83% aparţin românilor şi restul turiştilor străini.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în primele 8 luni ale acestui an a fost de 26,8% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu doar 1,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La hoteluri s-a înregistrat un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 31,7%.
În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, acestea au crescut foarte puţin faţă de anul trecut, cu 0.7%, ajungând la 5.2 milioane în primele 8 luni ale acestui an.
casaMajoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (94,4%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 57,1% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (34,9%), Bulgaria (17,6%), Germania (8,7%), Italia (8,0%) şi Polonia (6,3%).
Potrivit INS, luna august 2011 a fost una rodnică pentru turismul românesc. Atât sosirile cât şi înnoptările înregistrate în unităţile de cazare din România în luna august 2011 au crescut cu 21.7%, respectiv cu 23.4% faţă de luna august a anului trecut. Cu toate acestea, în luna august s-au înregistrat scăderi la sosirile turiştilor străini în România înregistrate la punctele de frontieră (-1% faţă de luna august 2011).


Editoriale