Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

Oportunităţi noi de finanţare pentru firmele din turism

Pentru îmbunătăţirea serviciilor turistice oferite în România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc le propune operatorilor de turism să acceseze fonduri europene pentru crearea unui sistem informatic performant. În acest sens, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat pe 5 octombrie 2011 apelul de proiecte pentru operaţiunea 331 - "Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri”.
Cine sunt beneficiarii şi când se depun proiectele
romaniaUEBeneficiarii eligibili pentru această operaţiune sunt IMM-uri definite conform Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, iar perioada de depunere a proiectelor este 5 octombrie 2011 - 30 martie 2012.
Obiectivele specifice ale operaţiunii 331 sunt creşterea eficienţei firmelor prin reorganizarea tuturor proceselor pe baza unui sistem informatic şi introducerea de sisteme TIC moderne ce încurajează inovarea şi oferă sprijin pentru deciziile managementului.
Care este suma pe care o puteţi solicita?
Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 280 milioane lei. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate este de 1.200.000 lei, iar cea minimă de 45.000 lei.
Ghidul solicitantului este publicat în varianta finală, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Secţiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potenţialii beneficiari şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.
Pentru a facilita întreaga procedură de accesare a fondurilor europene în domeniul IT, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a iniţiat o colaborare cu programul EUGA - European Union Grant Advisor. EUGA este un parteneriat creat de Microsoft, prin care dumneavoastră puteţi eugabeneficia de toate tipurile de consultanţă necesare dezvoltării soluţiei din domeniul IT pornind de la analiza cerinţelor solicitantului până la conceperea, depunerea dosarului cererii de finantare precum şi implementarea proiectului. Prin acest program, puteţi beneficia de consultanţă atât pentru achiziţionarea de software şi hardware necesare dezvoltării afacerii dumneavoastră cât şi de consultanţă în vederea obţinerii ratei de cofinanţare din partea băncilor.
În funcţie de cerinţele dumneavoastră, EUGA vă oferă consultanta gratuită pentru: identificarea apelului de proiect finanţat din fonduri europene cu implicare IT, verificarea eligibilităţii societăţii şi verificarea eligibilitatii temei de proiect.


Editoriale