Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

Comisia Europeană de Travel îşi revizuieşte estimările pentru 2012

Comisia Europeană de Travel a publicat al treilea raport asupra evoluţiei turismului european în 2011 “European Tourism in 2011 – Trends &Prospects (semestrul 3), care conţine şi previziunile Comisiei pentru sfâşitul anului 2011 şi pentru anul care vine. scadereVeştile nu sunt deloc favorabile industriei: după un an 2011 peste aşteptări pentru turismul european (vizitele turiştilor internaţionali în Europa au crescut cu 5.6% în acest an, comparativ cu anul 2010, depăşind nivelul înregistrat în anul de top 2008), Comisia anunţă că veştile proaste care vin din partea economiilor statelor emergente vor afecta turismul în anul care vine, iar creşterea va fi mult mai mică, de doar 2.3% în 2012. 

Potrivit Comisiei, riscurile pentru industria de travel vin de pe mai multe fronturi: extinderea crizei datoriilor în statele din zona Euro şi probabilitatea din ce în ce mai mare ca Statele Unite ale Americii să intre din nou în recesiune, afectează deja turismul.
Companiile aeriene şi hotelurile din Europa au înregistrat rezultate foarte bune în 2011: Cererea pentru companiile aeriene a crescut cu 8% în luna septembrie, iar capacitatea abia a ţinut pasul cu cererea. În ceea ce priveşte hotelurile, gradul de ocupare al acestora a crescut cu 3.7% în primele 8 luni la nivel european, în timp ce tarifele practicate de hotelieri au crescut şi ele cu 3.2%. În ceea ce priveşte sectorul hotelier, Europa de Est şi Europa de Sud a înregistrat patcele mai bune performanţe în 2011, ţările din aceste regiuni înregistrând şi o creştere a numărului de turişti. Şi România se încadrează în acest trend ascendent: în primele 8 luni ale acestui an numărul sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România a crescut cu 15,6%, respectiv 13,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în primele 8 luni s-au înregistrat 4,7 milioane sosiri în structurile turistice cu funcţiuni de cazare (faţă de 4,1 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut) şi 12.3 milioane de înnoptări în structurile turistice cu funcţiuni de cazare.
În Europa de Est gradul de ocupare al hotelurilor a crescut cu 10.4% în august, în timp ce în Europa de Sud gradul de ocupare a crescut cu 5.2%. Surprinzător, evoluţia sectorului hotelier în 2011, în Europa de Vest a fost mult mai lentă comparativ cu Europa de Est şi de Sud. Gradul de ocupare al hotelurilor din această regiune a crescut cu numai 2,4% faţă de anul anterior. Cu toate acestea tarifele pe cameră au fost mult peste medie aici, crescând cu 4,8%.
Revenirea industriei hoteliere la nivel global arată semne de încetinire, însă creşterea continuă, potrivit Comisiei. Datele recente arată că cererea pentru hoteluri şi gradul de ocupare al acestora cresc mai încet decât la începutul anului 2011. Creşterea acestui sector a încetinit atât în Europa cât şi în cele 2 Americi în luna august, în parte datorită datorită incertitudinii economice din întreaga lume. 
turistPână la sfârşitul anului 2011, Comisia estimează că vizitele turiştilor internaţionali în Europa vor depăşi recordul înregistrat în 2008. Cu toate acestea, peisajul economic reprezintă o provocare pe care industria turismului trebuie să o depăşească în anii următori. Turismul inbound din Europa va înregistra o creştere mult mai mică în următorii ani, de 2,3% în 2012 (faţă de 5,6% în 2011) şi 2,9% în 2013. Potrivit Comisiei, ţările din zona Euro vor fi cele mai expuse la aceste riscuri şi se estimează că vor înregistra cea mai scăzută creştere a turismului, în 2012.
Raportul complet îl găsiţi aici.


Editoriale