Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

UNWTO somează ţările G20 să faciliteze acordarea vizelor

Facilitarea eliberării vizelor este esenţială pentru a stimula creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă, avertizează Organizaţia Mondială a Turismului, care atrage atenţia că ţările G20 îşi pot creşte numărul turiştilor internaţionali cu 122 milioane şi pot genera 206 miliarde de dolari în plus la încasările din turismul internaţional, prin îmbunătăţirea procesului de acordare a vizelor. De asemenea, această măsură va duce la crearea a peste 5 milioane de noi locuri de muncă până în 2015, potrivit unui studiu preliminar al Organizaţiei Mondiale a Turismului şi al World Travel&Tourism Council.

pasaport

Din cei 656 milioane de turişti internaţionali care au vizitat ţările G20 în 2011, 110 milioane au avut nevoie de viză, în timp ce mult mai multe milioane de potenţiali turişti au fost descurajaţi de a călători, datorită costurilor ridicate, a perioadei lungi de aşteptare şi a dificultăţii de a obţine vizele.
În ciuda progreselor vizibile făcute în ultimele decenii pentru a facilita industria de travel, există încă multe aspecte care constituie adevărate oportunităţi de dezvoltare, dar care nu au fost încă exploatate, precum posibilitatea de utiliza tehnologiile informaţionale şi comunicaţionale în îmbunătăţirea procedurilor de acordare a vizelor.
Alte oportunităţi existente se referă la îmbunătăţirea procesului de furnizare a informaţiilor, facilitarea proceselor actuale de a obţine vizele, posibilitatea de a acorda tratament diferenţiat celor care solicită vize - pentru a facilita călătoriile turistice -, instituirea programelor de viză electronică (eVisa programmes) sau stabilirea unor acorduri regionale pentru facilitarea eliberării vizelor.

davize

A implementa oricare din aceste aspecte poate duce la creşterea numărului de turişti, a încasărilor din turism şi la crearea de noi locuri de muncă. Referindu-se în mod special la situaţia dramatică a şomajului, secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, a făcut un apel la guvernele G20 să ia în considerare facilitarea acordării vizelor, pentru a sprijini astfel crearea de locuri de muncă. “Paşi mici în acest sens pot duce la beneficii economice uriaşe. Facilitând vizele, ţările G20 pot crea 5 milioane de noi locuri de muncă, într-o perioadă de şomaj agresiv în întreaga lume. Acestea se adaugă sutelor de milioane de locuri de muncă create direct sau indirect de industria turistică”, a punctat Taleb Rifai.
“Încurajarea libertăţii de a călători este un pas simplu pe care guvernele din întreaga lume îl pot face pentru a încuraja turiştii să călătorească mai mult, pentru a încuraja crearea a milioane de locuri de muncă şi pentru a aduce miliarde de dolari la PIB. Pentru prima dată acest raport subliniază oportunitatea imensă adusă de facilitarea acordării vizelor, oportunitate care nu mai poate fi ignorată”, a declarat şi David Scowsill, President&CEO WTTC.

G20 include statele membre G7, adică principalele ţări dezvoltate din lume - Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia, Marea Britanie - şi alte 12 state emergente - Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia şi Turcia. Cel de-al 20-lea loc este ocupat de Uniunea Europeană.


Editoriale