Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

Turismul contribuie de 3 ori mai mult la PIB-ul Americii decât industria auto

Contribuţia turismului la PIB-ul Americii este de 3 ori mai mare decât cea a industriei producătoare de maşini, potrivit unui studiu efectuat de Oxford Economics. Contribuţia directă a industriei de travel&turism la PIB-ul Americii este de 666 miliarde de dolari, iar contribuţia totală la PIB a fost de 1,9 trilioane dolari, în 2011, adică 8,6% din totalul PIB-ului.

gdp1

Cu 15 milioane de angajaţi direct (fără a-i lua în calcul pe cei angajaţi indirect de industria turistică), industria de travel şi turism reprezintă unul dintre cei mai mari angajatori din America, depăşind multe industrii în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, precum industria de minerit (care angajează 2,5 milioane), industria chimică (2,5 milioane de angajaţi), industria auto (4 milioane angajaţi) şi chiar industria serviciilor financiare (10 milioane angajaţi).
Cercetarea efectuată de Oxford Economics subliniază contribuţia imensă pe care turismul o are la economia Americii, precum şi faptul că turismul poate deveni motorul economiei mondiale. Potrivit studiului, contribuţia turismului la PIB este una dintre cele mai dinamice din America şi ea va creşte cu 3,6% în următorii 10 ani.
La nivel mondial, contribuţia directă a industriei turistice la PIB-ul lumii este de 2 trilioane de dolari, de 2 ori cât cea a industriei producătoare de maşini şi cu o treime mai mare decât contribuţia industriei chimice la PIB.

Sursa: www.hospitality.net


Editoriale