Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

Profesioniştii vor să elaboreze Strategia dezvoltării durabile a satului românesc

Se impune elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Durabilă a Satului Românesc. Aceasta este principala concluzie la care au ajuns specialiştii în cadrul unei dezbateri organizate de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, în perioada 22-23 mai, pe tema Promovării şi Valorificării patrimoniului cultural şi natural (inclusiv turismul rural).
Potrivit specialiştilor, satul românesc are o importanţă strategică în dezvoltarea globală şi durabilă a ţării noastre. În cadrul dezbaterii aceştia au susţinut ideea elaborării unui proiect privind strategia dezvoltării durabile a satului românesc, fundamentată pe punerea în valoare a patrimoniului natural şi cultural. Elaborarea şi fundamentarea acestei strategii va depinde în mare măsură şi de contribuţia unor instituţii de cercetare ale Academiei Române şi ale Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, astfel încât, până la o viitoare întâlnire să se poată stabili legături şi contacte în vederea acestei implicări.

sat2

Ca primă acţiune se va urmări editarea unei publicaţii tematice a grupului de lucru tematic 1 din cadrul Reţelei Naţionale de Dezvoltare Durabilă,  cu contribuţia fiecărui membru (fie un capitol, fie un studiu de caz), astfel încât să se argumenteze temeinic nevoia aferentă direcţiei strategice. Astfel, publicaţia va lua forma unei lucrări de justificare a nevoii elaborării Strategiei Dezvoltării Durabile a Satului Românesc şi va reprezenta documentul premergător acestei acţiuni. Într-un final, publicaţia va fi trimisă către instituţiile relevante pentru această strategie împreună cu scrisoare de înaintare din partea MADR.
La finalul dezbaterii s-a propus investigarea elementelor unui instrument financiar pentru proiectele aprobate prin PNDR care au o contribuţie strategică la dezvoltarea durabilă a satului românesc.
La dezbatere au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Cele mai frumoase sate din România, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Academia Artelor Tradiţionale din România, Muzeul Ţăranului Român, Asociaţia Village Life, Muzeul Satului Bucureşti, Asociaţia Creatorilor Populari din România şi mulţi alţii.


Editoriale