Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

Investitorii în turismul rural au „asaltat” APDRP cu proiecte de finanţare

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit în perioada 17 aprilie - 16 mai 2012 peste 2000 de solicitări de finanţare pentru investiţii în activităţi turistice prin Măsura 313, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea fondurilor nerambursabile solicitate este de peste 285 milioane euro, depăşind suma disponibilă pentru această sesiune de finanţare, respectiv 186,5 milioane euro, potrivit unui comunicat emis de APDPR.

pndr

Prin proiectele depuse pentru această măsură se propune finanţarea în principal a investiţiilor în infrastructurile de primire turistică (1.317 proiecte), dar şi a celei de agrement (528 de proiecte), precum şi în centrele de informare şi amenajarea de marcaje turistice (161 de proiecte).
Cele mai multe cereri de finanţare conforme au fost depuse de solicitanţii de fonduri nerambursabile, din Regiunea 6 Nord-Vest. Astfel, aceştia au depus 468 de proiecte în valoare totală de aproximativ 80 de milioane de euro. Regiunea 7, Centru urmează Regiunii 6 Nord-Vest, cu 456 de proiecte conforme depuse, în valoare totală de 99 de milioane de euro. Pe locul trei, cu 361 de proiecte conforme depuse, cumulând 67 de milioane de euro, se află Regiunea 1 Nord-Est.
pndr3În această sesiune de depunere au fost aduse modificări importante privind investiţiile generatoare de profit, printre care cea mai importantă este creşterea procentului finanţării cu fonduri nerambursabile. De exemplu, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul  nerambursabil era de 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar în urma modificărilor aduse, acesta creşte la 85%. De asemenea, a fost majorat şi plafonul maxim al finanţării respectiv de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru un proiect.

Totodată, proiectele de investiţii ce vizează activităţile recreaţionale beneficiază acum de un procent nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile majorat la 85% (de la 50% valoarea anterioară). În acest caz, plafonul maxim al finanţării este de 200.000 de euro.
În privinţa cheltuielilor de promovare aferente dezvoltării şi marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie să se încadreze acum în limita a 10.000 de euro. Pentru acelaşi tip de investiţii, pentru crearea de site-uri web, costurile eligibile trebuie să se încadreze în limita a 5.500 de euro.
În cazul proiectelor de investiţii în agroturism, a fost eliminată restricţia privind obligativitatea ca solicitantul să nu fi beneficiat de finanţare nerambursabilă pentru investiţii prin Măsurile Axei I a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Sursa: www.apdrp.ro


Editoriale