Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

Sosirile în structurile de cazare au crescut în primele 5 luni, cu 12,9%

Sosirile şi înnoptările în unităţile de cazare turistică din România au crescut în primele 5 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 12,9%, respectiv cu 8,5%, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică. Astfel sosirile au însumat 2,419 milioane, iar înnoptările 5,063 milioane.

structura

Sosirile turiştilor români în structurile de cazare au reprezentat 76,7% din numărul total de sosiri (în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2012), în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 23,3%, ponderi apropiate de cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Sosirile în hoteluri deţin, în primele 5 luni din acest an, o pondere de 77% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 11,9% faţă de primele 5 luni ale anului trecut.
Şi în ceea ce priveşte înnoptările înregistrate în unităţile de cazare, în acest an, majoritatea au fost efectuate de turişti români (78% din totalul înnoptărilor), în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 22%.

arrivals2012

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în primele 5 luni ale acestui an a fost de 19,7% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu un punct procentual faţă primele 5 luni ale anului trecut. La hoteluri s-a înregistrat un indice de utilizare netă a locurilor de cazare de 24,2%.
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada ianuarie - mai 2012 de 2,659 milioane, în creştere cu doar 0,5%. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (94,6%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 62,7% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (20,6%), Germania (9,1%), Italia (7,7%) şi Austria ( 4,7%).
Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de 4,188 milioane, în scădere cu 1,4%. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 73,9% din numărul total de plecări.


Editoriale