Ospitalitate

  1. Articole

Horeca nr 105 300x

buton horeca

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: "Oferim produse de bază pentru industria ospitalității"

Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în...

23-11-2021

Citeste mai mult...

Turiştii români ocupă locul XI în topul nopţilor de cazare în Viena

viena1Cu 108.545 nopți de cazare petrecute la Viena în primul semestru 2012, turiștii români se afla pe poziția a XI-a într-un clasament pe țari realizat de Asociația Vieneză de Turism (WienTourismus). Conform statisticilor, dintre primele 30 de piețe importante pentru turismul vienez România, Spania, Italia și Grecia au fost singurele țări care au înregistrat un regres al nopților de cazare în comparație cu primele șase luni ale anului trecut. Dacă numărul nopților de cazare petrecute de turiștii români în capitala Austriei a scăzut în 2012 cu 1,9%, numărul sosirilor acestora la Viena a crescut în schimb cu 1,9%, ajungând la 52.737. Durata medie a unui sejur petrecut de români în capitala Austriei în primul semestru 2012 a fost de 2,06 zile, suma netă cheltuită de aceștia doar pentru nopțile de cazare ridicându-se la 4.417.428 euro (cu 3,5% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului precedent).
viena2
Pentru turismul vienez primul semestru 2012 a adus noi cifre record. În prima jumătate a anului au fost înregistarte cu 8,4% mai multe nopți de cazare decât în primele șase luni ale anului trecut, ajungându-se la un total de 5,5 milioane și la o sumă netă rezultată din aceastea de 241 milioane de euro (cu 5,2% mai mult decât în 2011). Dintre țările clasate pe primele zece locuri după nopțile de cazare petrecute la Viena cele mai mari creșteri au fost înregistrate de Rusia (+25%), Japonia (+19%), Elveția (+15%) și SUA (+12%). Creșteri au existat însă și în cazul primei clasate din acest top, Germania (+ 2%), precum și în cazul Austriei (+9%), al Marii Britanii (+8) și al Franței (+5%).

Viena3
O altă veste îmbucurătoare pentru turismul vienez este faptul că dintre primele 30 de piețe importante, zece se află în afara Europei, iar dintre acestea - cu excepția Canadei - toate au înregistrat creșteri de câte două cifre la numărul nopților de cazare în Viena, ca spre exemplu  China (+29%), Brazilia (+40%), Israel (+42%).

Sursa: COMPRESS Romania


Editoriale