Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Producatori locali

  1. Articole
 Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Ion Bălan, proprietar Crama Hamangia: “Ne dorim ca vinurile noastre să fie descoperite sau regăsite de consumatori în primul rând la masă într-un restaurant sau bar”

Continuăm seria interviurilor cu producători locali, realizate în cadrul campaniei noastre - “2021 - Anul producătorilor locali în HoReCa”. Ion Bălan, proprietarul Cramei Hamangia, ne dezvăluie în cele ce urmează povestea cramei Hamangia...

11-08-2021

Citeste mai mult...

POR finanţează construirea unui centru de agrement şi spa la Predeal

investitiipredealPrimarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu au semnat pe 20 decembrie a.c. un contract de finanţare prin care sunt alocate fonduri nerambursabile pentru construirea unui centru de agrement şi SPA în staţiunea Predeal. Proiectul “Centru de agrement şi Spa Predeal” este finanţat din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operaţional Regional, Domeniul Major de Intervenţie 1.1. Poli de creştere.

Prin proiectul contractat, cu o valoare totală de 42,84 milioane lei, beneficiarul proiectului, Primăria oraşului Predeal, a solicitat ca finanţare nerambursabilă suma de 20,15 milioane euro, diferenţa dintre cele două sume fiind co-finanţarea asigurată de către beneficiar pentru implementarea proiectului. Prin fondurile alocate proiectului, pe o suprafaţă de 14400 mp se va ridica clădirea noului centru, se vor construi spaţii de parcare şi acces. Centrul de agrement va avea mai multe compartimente. La parter se vor crea spaţii de relaxare, saune, baie cu aburi, grotă de gheaţă, o piscină pentru înot şi un aquapark. La demisol, pe lângă spaţiile necesare pentru funcţiunile de servicii, vor mai fi puse la dispoziţia cetăţenilor şi trei terenuri de squash. La etajul centrului spa se vor crea spaţii de relaxare tip sera cu solar, sală de fitness, de forţă, spinning, sală cardio şi sală de aerobic. Proiectul se va implementa pe o perioadă de 30 de luni de la data semnării contractului, perioada estimată de catre beneficiar.

Turismul este un factor stimulator pentru economia locală din oraş şi generează un mare număr din locurile de muncă din Predeal, şi nu numai. Datorită condiţiilor de mediu, cea mai dezvoltată formă de turism din staţiunea Predeal este turismul pentru practicarea sporturilor de iarnă. Este însă necesară diminuarea sezonalităţii turistice prin dezvoltarea şi a altor forme de turism practicabile, motiv pentru care dorim să investim în acest centru”, a declarat domnul Liviu Cocoş, primarul oraşului Predeal.

predeal

„Sunt multe proiecte depuse şi contractate pentru dezvoltarea Polului de Creştere Braşov. Pentru dezvoltarea zonei metropolitane Braşov avem alocat un buget de peste 74 milioane de euro fonduri nerambursabile. La ora actuală, întreaga sumă alocată zonei metropolitane Braşov este acoperită prin cele 26 de proiecte depuse pe subdomeniul Pol de creştere. Avem 16 proiecte contractate la nivelul Polului de creştere Braşov prin care s-au alocat peste 47 milioane euro pentru dezvoltarea municipiului Braşov şi a localităţilor învecinate. Toate proiectele contractate vizează atât dezvoltarea infrastructurii urbane, cât şi dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu şi dezvoltarea unor structuri de agrement”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.


Editoriale