secretegratar În aceste zile, mâncarea bună este cea care aduce oamenii aproape, cea care unește prietenii, motiv de socializare și de savurare a fiecărei clipe de viață. De fiecare dată când oamenii se bucură de gustul delicios al unui preparat, timpul se oprește. Momentele alături de cei dragi au devenit motiv de sărbătoare, celebrate adesea printr-un grătar delicios. Zâmbetele, aromele, condimentele fascinante și mirodeniile proaspete...

Citeste mai mult ...

carnexpogrill2021 După o primă ediție de succes în 2020, CARNEXPO Grill lansează noi provocări pentru specialiștii din sectorul de carne și preparate din carne, pregătind o nouă ediție de excepție ce se va desfășura în perioada 10-11 iunie 2021 la resortul Theodora Golf Club din Alba Iulia. Despre noutățile ediției din acest an și impactul pandemiei asupra industriei cărnii din România am vorbit cu domnul Eugen Capră...

Citeste mai mult ...

somelieronlineÎn Dicționarul Explicativ Român, somelierul este „o persoană responsabilă cu administrarea și servirea vinurilor (a oricărui tip de băutură alcoolică) într-un restaurant sau o cramă”. Acum un an, explicația din DEX era una cât se poate de corectă și de cuprinzătoare, astăzi, la un an de “pandemie”, aș introduce un nou termen: somelierul din online.

Citeste mai mult ...

tendinteinfarfurieVedem peste tot vehiculat conceptul de trenduri, de la modă la filme și de la cafea la destinații de călătorie. Dar ce înseamnă aceste trenduri, cine le decide și cum ajung ele să fie relevante pentru fiecare dintre noi? Prima observație vine din faptul că sub conceptul de trenduri se fac mai ușor înțelese marile schimbări prin care trece societatea la un moment dat. Și că despărțirea lor pe domenii de interes...

Citeste mai mult ...

vanzarevinuriinonline„Nimic nu mai este ca altădată!” - iată o expresie care a jalonat evoluția omenirii, marcând nostalgic schimbările apărute de la o generație la alta. În ultimele decenii, însă, parcă timpul nu mai are răbdare și aceste schimbări se succed cu o viteză din ce în ce mai mare, afectând fiecare mic univers din care este compusă existența umanității. Vinul, alimentul care ne însoțește de la naștere până la moarte, nu putea fi exceptat.

Citeste mai mult ...

relatiehorecafurnizoripandemiePandemia a afectat nu doar afacerile HoReCa și angajații lor, dar și industriile conexe, cum este cea a furnizorilor de food&beverages. Începând cu martie 2020, luna în care restaurantele au fost supuse primelor restricții, relațiile dintre producătorii din întreaga lume și proprietarii de localuri și hoteluri s-a schimbat, atât pentru că volumele au scăzut drastic, dar și pentru că închiderea granițelor...

Citeste mai mult ...

andreipopaAm observat că la o anumită etapă de prezentare a vinului, unii oaspeți se pierd și nu știu ce să facă. Unii încep să future dopul în fața nasului, alții iau o înghițitură cu o privire îngândurată, își clătesc gura cu vin și dau din cap cu semnificație, acceptând această procedură ca un ritual de protocol. Înainte să vă povestesc despre ritualul de prezentare și servire al vinului...

Citeste mai mult ...

SO Aero Cluj F1La începutul lunii martie, Lagardère Travel Retail a deschis o nouă cafenea So!Coffee în Aeroportul Internațional Avram Iancu - Cluj, terminalul plecări internaționale. Cu o suprafață de 85 mp, acesta este cel mai mare coffee-shop în stil american operat de Lagardère Travel Retail în aeroporturile din România. Investiția se ridică la peste 100.000 de euro...

Citeste mai mult ...