comunicat fbc21Continuând o tradiție de opt ani, Food Bloggers Conference revine cu o nouă ediție, pe 9 decembrie. Pregătit să ofere celor pasionați de mediul online și de gastronomie sesiuni pline de idei și abordări proaspete, evenimentul va reprezenta, cu siguranță, o sursă de inspirație pentru comunitatea culinară.

Citeste mai mult ...

Andrei 1De regulă, există două moduri de a distinge vinurile: după soi sau după regiune. Această abordare este foarte precisă și necesită cunoștințe extinse.

Citeste mai mult ...

Sergiu noiembrieDacă răsfoim literatura de specialitate, este ușor de observat că, din antichitate până azi, preferințele de consum ale omenirii sunt într-o permanentă evoluție. În căutarea idealului în rafinamentul senzorial, atât în ce privește prepararea mâncării, cât și a băuturilor, s-au folosit, de-a lungul timpului, diferite tehnici. Noutățile în materie de tehnologie au influențat indiscutabil această evoluție a obiceiurilor de consum, dar, în cea mai mare măsură, aportul aparține modificărilor survenite în stilul de viață și în dezvoltarea nivelului de cultură.

Citeste mai mult ...

Antonio 1Nu vreau să scriu despre asocierea vinului cu felurile de mâncare, pentru că nu prea cred în combinațiile clasice. Vreau, în schimb, să vă vorbesc despre ce înseamnă pentru mine vinul la o masă. Vinul, nectarul zeilor, are ceva magic pentru mine, reușește să încălzească inimile și să genereze apropiere între oameni.

Citeste mai mult ...

Articol AndreiEvenimentele organizate în jurul vinurilor pot lua numeroase forme, de la cine cu asocieri de vinuri, la prezentări de vinuri, degustări moderate sau workshopuri. Astfel de activități, de obicei, atrag un public total nou, care poate nu cunoaște restaurantul, cresc vânzările, stimulează revenirea clienților.

Citeste mai mult ...