Trend: Cursuri de gătit în hoteluri, pentru clienţi

Din ce în ce mai multe hoteluri din întreaga lume organizează cursuri de gătit pentru clienţii săi, ca un răspuns la un nou trend în industria de travel: vacanţele culinare. Acestea reprezintă un mod ideal de a te “cufunda” în cultura unei naţiuni, dar şi de a-ţi oferi un suvenir de durată: abilitatea de a reproduce feluri de mâncare delicioase din întreaga lume în propria bucătărie. Tocmai de aceea hotelierii din întreaga lume s-au gândit să introducă cursuri de gătit pentru oaspeţi, care să îi iniţieze pe aceştia în bucătăriile tradiţionale din fiecare ţară.

cursinhotel

HotelsCombined.com a publicat lista hotelurilor de top din întreaga lume, care oferă astfel de cursuri de gătit. Celebrul Hotel Ritz din Paris oferă cursuri de bucătărie franţuzească, atât în limba franceză cât şi în limba engleză, oaspeţilor care îi trec pragul.

cookHotelul Four Seasons din Milano, îşi introduce oaspeţii în fascinanta lume a bucătăriei italieneşti şi promite să le dezvăluie toate secretele ale renumitei bucătării. Cunoaşterea limbii nu este obligatorie, cursurile putând fi urmate şi în limba engleză.
Cei pasionaţi de bucătăria spaniolă pot merge la hotelul V, din oraşul Vejer de la Frontera, din Spania. De la fructe de mare la diverse preparate specifice, aici se pot experimenta cele mai variate reţete din bucătăria spaniolă.
În Grecia, hotelul Atlantis Beach Villa Hotel, din Santorini, îşi iniţiază clienţii doritori în tainele bucătăriei greceşti. În Istanbul, hotelul Sarnic, prezintă oaspeţilor tot ce face acest oraş special, din punctul de vedere al gastronomiei.
Trendul cursurilor de gătit nu a luat amploare numai în Europa. În Japonia, la hotelul “The Peninsula Hotel Tokyo”, în India, la hotelul “Oberoi Udaivilas din Udaipur”, în Bangkok la hotelul Mandarin Oriental (care prezintă tainele bucătăriei thailandeze) sau Damascus Hotel din Siria sunt doar câteva locuri, in care turistii pot urma cursuri de gătit chiar in hotel.