Transportul aerian paralizat în Japonia. Peste 400 zboruri anulate

Transportul aerian paralizat în Japonia. Peste 400 zboruri anulate

Perturbările transportului aerian continuă în Japonia, cu sute de zboruri anulate, aeroporturi închise şi aeronave distruse în urma cutremurului cu magnitudinea de 8.9, urmat de tsunami, care au afectat vineri, 11 martie, Nord-Estul Japoniei. Potrivit agenţiei japoneze de presă Kyodo, sâmbătă, în jur de 400 de zboruri au fost anulate, mai multe trenuri au fost anulate şi numeroase autostrăzi au fost închise.

aeroport inundat

                               (Aeroportul Sendai, inundat)

În total, 464 de zboruri au fost anulate, incluzând pe acelea care ar fi trebuit să sosească şi să decoleze de pe aeroportul Sendai. All Nipon Airways şi Japan Airlines au anulat zborurile interne spre aeroportul Haneda din Tokyo, afectând mai mult de 25.000 de pasageri. De asemenea, aeroporturile Ibaraki şi Hanamaki au fost închise datorită daunelor grave cauzate de cutremur, la infrastructura acestora, potrivit ministrului transporturilor şi turismului din Japonia.

incendii japonia

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, aeroportul Narita, principala poartă de acces în Japonia şi aeroportul Sendai au fost închise ca urmare a cutremurului care a declanşat numeroase leziuni, incendii şi un tsunami de 10 metri, care a măturat pur şi simplu tot ce i-a stat în cale.

transport terestru japonia

Potrivit datelor furnizate de agenţia Kyodo, şapte avioane JAL şi ANA au fost grav avariate în timpul cutremurului, iar peste 39 de zboruri internaţionale operate de cele două linii aeriene japoneze au fost anulate la aeroporturile Haneda şi Narita.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei, provocând moartea a  peste 10.000 de persoane se estimează a fi cel mai mare cutremur care a lovit Japonia în ultimii 140 de ani. Cutremurul a fost urmat de un tsunami de zece metri care a afectat coastele Sendai.