Hotelierii care ţin unităţile închise vor fi impozitaţi suplimentar

Ministrul Turismului, Elena Udrea a anunţat pe 31 august că proprietarii de hoteluri şi pensiuni care nu-şi menţin clădirile în circuitul turistic vor fi taxaţi suplimentar, cu 5%. Pe de altă parte, hotelierii de pe litoral care îşi ţin deschise unităţile mai mult de 6 luni pe an vor beneficia de reducerea cu 50% a impozitului pe profit, a anunţat Elena Udrea la sfârşitul şedinţei de guvern de ieri.
hotelalb“Am luat, prin modificări la Codul fiscal, alte măsuri cu impact asupra turismului, care vor corecta comportamentul unor agenţi economici din turism. Este vorba despre creşterea impozitului pentru cei care sunt proprietari sau administratori de obiective cu destinaţie turistică şi care nu au în circuitul turistic aceste clădiri", a spus Elena Udrea, precizând ca măsură trebuie să fie luată prin decizia Consiliului Local şi că impozitul suplimentar este de 5%.
O altă măsură luată miercuri de Guvern este reducerea la jumătate a impozitului anual pentru hotelierii de pe litoral care îşi ţin deschise clădirile mai mult de şase luni pe an, ministrul afirmând ca ţinta MDRT este mărirea perioadei estivale.
Elena Udrea a adăugat că actualele prevederi nu încurajau acest lucru, ci determinau hotelierii să declare activitate de maximum şase luni pe an.
În ceea ce priveşte reducerea TVA pentru alimente în domeniul turismului, Elena Udrea a spus că nu s-a luat o decizie, iar Ministerul Finanţelor încă analizează această posibilitate.