Barmani de top din industria ospitalităţii vin la „De Kuyper Cup”

Barmani de top din industria ospitalităţii din ţara noastră vor participa în perioada 14-15 septembrie la concursul naţional “De Kuyper Cup”, organizat de compania Heinrig Distribution – distribuitorul mărcii De Kuyper în România (unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice la nivel internaţional).
Adresată barmanilor profesionişti, competiţia se axează pe 2 categorii specifice industriei: “mixology” şi „flair”. Cei selectaţi în concurs trebuie să-şi demonstreze cunoştinţele, originalitatea şi îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate sau cunoştinţele lor în tehnici de working şi exhibition flair.

cup

În prima zi a competiţiei, 14 septembrie, cei prezenţi vor putea urmări etapa “Masters of the Mix”, unde fiecare concurent va crea o reţetă originală de cocktail. Aceasta va conţine cel puţin un produs De Kuyper şi o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, gin, tequila). Pentru proba finală, fiecare va avea la dispoziţie câte 8 minute pentru prepararea unui cocktail original, pe care îl va prezenta şi verbal juriului.
15 septembrie este ziua dedicată finalei “Masters of Flair”. În această zi, concurenţii trebuie să preparare câte 2 băuturi folosind tehnici de working şi exibition flair într-un interval de 5 minute. Cele două băuturi sunt Peach Tree Tonic şi Amaretto Caipi. Proba finală va fi doar pentru cei mai buni barmani de flair, care se vor confrunta pentru premiul cel mare – 800 Euro.
show3Invitaţi speciali la concursul De Kuyper Cup România 2011 sunt două personalităţi din industria ospitalităţii: Arno van Eijmeren şi Nicolas Saint-Jean. Primul este un trainer cu o vastă experienţă în mixologie. A îndrumat peste 3000 de barmani din întreaga lume în arta „mixologiei” şi a creat numeroase reţete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. Din 2007, Arno van Eijmeren este ambasadorul mărcii De Kuyper.
Nicolas Saint-Jean este expert în bartending flair, a câştigat numeroase competiţii internaţionale. Cei doi vor fi prezenţi în cele două zile pentru a le arăta finaliştilor ce reprezintă industria ospitalităţii, dar vor şi juriza. Concursul se va desfăşura la Freddo Lounge din centrul istoric al Bucureştiului.
Despre De Kuyper
Cu peste 300 de ani experienţă, De Kuyper Royal Distillers este încă o afacere de familie, dar şi una dintre cele mai de renume companii la nivel mondial. De Kuyper este unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice la nivel internaţional şi oferă o gamă de 36 de lichioruri de bar apreciată la nivel mondial. Astfel, în fiecare an sunt produse peste 50 de milioane de sticle, iar experţii companiei sunt peste tot în lume pentru a le oferi celor din industria ospitalităţii noi idei creative pentru gama proprie de cocktail-uri.