„Cerem să ne putem ține afacerile deschise!”

34846498 lAvând în vedere noile restricții anunțate în zonele în care incidența cazurilor de COVID 19 trece de 6 la mia de locuitori, care vizează, printre altele, închiderea activităților operatorilor din industria HoReCa, proprietarii localurilor, strânși sub umbrela Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), au lansat astăzi, 28 septembrie, un protest.

 

„Cerem  aplicarea unor măsuri agreate și coerente, pe care să le putem respecta. Este nevoie să o spunem încă o data - HoReCa a fost și este cea mai afectată industrie de peste un an și jumătate! Am fost decimați, forța de muncă a dispărut efectiv, criza personalului ne amenință afacerile mai rău decât cea financiară. Oamenii sunt confuzi, speriați și nu mai au speranță în promisiunile de sprijin.

Am comandat studii de piață, am făcut analize și chiar am acționat în instanță, și nu ne vom opri la asta, iar restricțiile fără noimă nu le vom accepta! Suntem o voce care nu poate fi ignorată, suntem la capătul răbdării cu mesajele contradictorii și aberante care încalcă de la bun-simț la drepturi esențiale. Cerem să ne putem ține afacerile deschise, să putem plăti încă salarii angajaților greu încercați, nu avem resurse pentru reinventare de business dacă suntem închiși”, spune Ion Biriș, Președinte HORA - Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

 

În același comunicat, proprietarii HoReCa evidențiază necesitatea unor promisiuni respectate și reguli clare din parte autorităților. De asemenea, dată fiind implementarea certificatului digital, se cere o revizuire urgentă a restricțiilor, respectiv, pe baza certificatului verde, să se poată intra în restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență.

„Procesele inițiate de HORA la Tribunalul București împotriva deciziilor CMSU, precum și cel intentat la Curtea de Apel București, împotriva HG, înaintează. Suntem determinați să inițiem și altele și nu ne vom lăsa închiși din nou fără să luăm măsuri. Considerăm că rolul statului în acest proces este acela de a facilita operatorilor respectarea regulilor și de a se asigura că standardul este aliniat pentru întreg domeniul. Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică”, se arată în comunicatul emis de HORA, semnat de Ion Biriș, Președinte al Organizației, dar și de Ștefan Gadola, Președinte HORECA Cluj.