Subway îşi pregăteşte intrarea în România

Cel mai mare lanţ de restaurante tip fast-food din lume, Subway se pregăteşte să deschidă primele unităţi în România. În prezent, compania a acordat 18 licenţe pentru conceptul de business, dintre care 11 sunt pentru Bucureşti, a declarat Rumen Radev, agent de dezvoltare Subway, pentru Capital. Iniţial, primul restaurant Subway din România a fost anunţat pentru toamna 2011, însă inaugurarea a fost amânată pentru primul trimestru al anului 2012.

subway2

Potrivit lui Rumen Radev, în prezent, se lucrează la câteva dintre restaurante, însă nu s-a luat decizia asupra celui care va fi inaugurat primul. “S-ar putea să deschidem câteva unităţi în foarte scurt timp. Momentan lucrăm la cele din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara”, spune Radev menţionând că este în negocieri pentru încă câteva unităţi la nivel naţional. “Nu ne-am stabilit o ţintă privind numărul de restaurante pe care vrem să le deschidem în România, la început. Căutăm amplasamente care să se potrivească partenerului nostru de franciză. România este o ţară mare cu multe oportunităţi, prin urmare ne aşteptăm, în următorii ani, să depăşim de câteva ori numărul de licenţe existente”, a mai adăugat reprezentantul Subway.

sub3

Lanţul Subway a devenit în 2010 cel mai extins lanţ de profil din lume, depăşind McDonald's la nivel mondial. Astăzi lanţul deţine nu mai puţin de 36.162 de restaurante în 98 de ţări. Subway intră pe piaţa românească unde lider este McDonald’s, care deţine 63 de restaurante, urmat de reţeaua KFC.