Federaţia Industriei Hoteliere din România are un nou preşedinte

raduenacheFederaţia Industriei Hoteliere din România a anunţat pe 18 mai, alegerea unui nou preşedinte, în persoana lui Radu Enache, directorul general al Continental Hotels. Anunţul a fost făcut cu ocazia Adunării Generale a FIHR de ieri, în cadrul căreia a fost anunţat şi un nou Consiliu de Conducere al FIHR.

Restructurarea radicală a acestei federaţii a fost anunţată şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe 22 aprilie, la sediul MDRT. Paul Mărăşoiu, directorul Direcţiei Turistice din MDRT declara atunci că, FIHR se află în plin proces de restructurare şi că: “Avem speranţa că Federaţia Industriei Hoteliere din România se va restructura cât mai repede, fiind de altfel într-un plin proces de reconsiderare, şi că va deveni un interlocutor puternic, pentru că avem nevoie de interlocutori puternici în turism, cu care să construim turismul românesc aşa cum ni-l dorim cu toţii”.

fihrRadu Enache a declarat ieri că săptămână viitoare va fi organizată o conferinţă, în care se vor da mai multe detalii despre planurile federaţiei, se va prezenta strategia de acţiune a FIHR, precum şi demersurile pe care le va face pentru a unifica activitatea patronală din toate ramurile industriei turismului. În ordinea de zi de ieri au mai fost discutate subiecte precum raportul de activitate al Consiliului de Conducere al FIHR sau strategia de acţiune pentru anul 2011.

Fondată în 24 martie 1990 ca Asociaţia Hotelierilor din România (AHR), aceasta era prima organizaţie profesională înfiinţată în turismul românesc dupa Revolutie. Din 22 Martie 1996, numele este schimbat în Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Federaţia are ca scop protejarea şi reprezentarea intereselor economice şi patronale ale membrilor, dezvoltarea concurenţială, precum şi promovarea turismului, a activităţii hoteliere şi a restaurantelor din România